Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

SunPine och Wibax skriver nytt avtal om logistik och lagring av tallolja

Som ett led i SunPines fortsatta expansion har avtal tecknats tillsammans med Wibax om investeringar i ny lagringskapacitet.

En tank på 18 000 kubikmeter färdigställs vid SunPines anläggning i Piteå för lagring av tallolja och denna beräknas vara klar under första halvåret 2021.

Magnus Sundström, vd Wibax Logistics och Linus Romfelt, logistikchef på Sunpine.
Magnus Sundström, vd Wibax Logistics och Linus Romfelt, logistikchef på Sunpine. Magnus Sundström, vd Wibax Logistics och Linus Romfelt, logistikchef på Sunpine.

Ny lagringstank i Norrköping

Vidare fortsätter SunPine sin satsning på utökad lagringskapacitet i Norrköping. En ny tank kommer att byggas och beräknas vara klar under sista kvartalet år 2021. Detta fördubblar lagerkapaciteten i Norrköping mot idag.
– Vi förlänger även vårt nuvarande transportsamarbete med Wibax. Det är oerhört viktigt för oss med effektiva transportflöden och vi fortsätter jobba hållbart och att maximera returtransporterna. Vi är glada att tillsammans med Wibax möjliggöra utökad lagringskapacitet i samband med vår pågående investering för en ökad produktionsvolym, Linus Romfelt, logistikchef på Sunpine.

Fortsätter leverera tallolja

– Vi är väldigt glada att vi har fått ett förnyat förtroende som logistikpartner och kan fortsätta leverera tallolja med en miljövänlig och effektiv logistiklösning, Magnus Sundström, vd Wibax Logistics AB.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy