Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

SunPine väljer Pöyry för bygget av en ny talldieselfabrik

I april kom beskedet att SunPine investerar 250 miljoner kronor i en ny fabrik. Som samarbetspartner har nu valet fallit på Pöyry. Vi är mycket nöjda med att tillsammans med Pöyry ta nästa steg i vår utveckling, säger Magnus Edin, vd för SunPine.

Sunpines nya talldieselfabrik planeras att starta 2020 och kommer att byggas på SunPines fabriksområde på Haraholmen i Piteå. Huvudfokus med investeringen är att öka kapaciteten på produktionen av talldiesel med 50 procent. Och nu står det klart det blir Pöyry som går in som samarbetspartner under projektet.

Sunpine bygger ut sin talldieselfabrik. Jonny Stridh, vd Pöyry, skålar in avtalet med SunPines projektledare för investeringar Ulrika Hagman och vd Magnus Edin.
Sunpine bygger ut sin talldieselfabrik. Jonny Stridh, vd Pöyry, skålar in avtalet med SunPines projektledare för investeringar Ulrika Hagman och vd Magnus Edin. Sunpine bygger ut sin talldieselfabrik. Jonny Stridh, vd Pöyry, skålar in avtalet med SunPines projektledare för investeringar Ulrika Hagman och vd Magnus Edin.

– Vi går en intressant framtid till mötes. Nu kan vi, tillsammans med Pöyry, realisera SunPines planerade bioraffinaderi. Pöyry kommer att komplettera oss som partner i detta arbete och vi ser fram emot ett intressant och givande projekt, säger Ulrika Hagman, projektledare för investeringar på SunPine.

– Med ökad kapacitet kan vi ytterligare befästa SunPines position som ett världsledande, hållbart bioraffinaderi med gröna produkter, konstaterar Magnus Edin, vd, SunPine.

Pöyry är ett internationellt konsult- och ingenjörsbolag som jobbar inom energi, infrastruktur och industri. Deras uppdrag för SunPine omfattar bland annat projektledning, upphandling och byggnation.

– Pöyry är stolta över att kunna bidra till investeringen i den gröna ekonomin. Vårt långa samarbete med SunPine och djupa kunskap om biobaserade lösningar kommer att leda till framgång för detta projekt. Vår starka säkerhetsprestanda säkerställer att genomförandet av andra linjen kan ske när den första linjen är i produktion. Det här uppdraget stärker ytterligare Pöyrys position som global leverantör av biobaserade lösningar, säger Jonny Stridh, vd Industry Business Group, Pöyry Sweden.

 

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy