Alla ämnen

Sveaskog erbjuder traineeprogram till skogsintresserade unga

Sveaskog erbjuder traineeprogram till skogsintresserade unga

Sveaskog startar ett nytt traineeprogram för unga som vill arbeta med ett hållbart skogsbruk. Bolaget riktar sig både till personer som har skoglig utbildning och till de som inte har det. Programmet startar i september.

Sveaskog vill locka unga till arbete i skogen och erbjuder nu ett nytt traineeprogram inför hösten.

– Vi söker unga personer som har högskoleutbildning inom skog, industriell ekonomi, logistik och biologi. Antingen kan kandidaterna vara nyutexaminerade eller så har de något års yrkeserfarenhet. Vi ser fram emot många ansökningar – att få arbeta med skogen är ju fantastiskt, säger Caroline Wejstorp, ansvarig för employer branding på Sveaskog.

Utvecklas både som person och i sin blivande yrkesroll

Den som blir trainee hos Sveaskog får lära känna bolagets alla verksamhetsområden genom både praktiska och teoretiska moment. Uppgifterna blir varierande och lärorika och ett av syftena är att ta till vara på varje persons specifika kompetens.

– Målet är att deltagarna efter sin tid som trainee hos oss ska känna att de har utvecklats både som person och i sin blivande yrkesroll, säger Caroline Wejstorp.

Den som blir trainee kommer att vara placerad på den enhet och det kontor som matchar Sveaskogs behov och kandidatens kompetens och önskemål. Varje trainee kommer att ha arbetsuppgifter i verksamheten parallellt med programmet. Placeringsort kan variera från Kalix i norr till Växjö i söder.

– Som trainee hos oss ska man få chans att både jobba på riktigt och lära sig mer om hållbart skogsbruk och om skogen som en levande och förnybar råvara och spännande framtidsprodukt. På köpet får man många trevliga kollegor i hela Sverige och en vacker arbetsplats. Vi tror på en företagskultur där alla är med och bidrar till att göra varandra och hela verksamheten bättre, säger Marie Stålnacke som är HR-chef på Sveaskog.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy