Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

Svenska priser för nya Mercedes-Benz Citan. Godkänd för HVO

Mindre än tre veckor efter premiärvisningen är det svensk säljstart för nya Mercedes-Benz Citan. Priserna för den kompakta transportbilen börjar på 198.400 kronor. Samtidigt tillkännages att bilen är godkänd för att köras på det förnybara bränslet HVO.

Citan kommer från start att säljas med två olika dieselmotorer på 95 respektive 116 hästkrafter.
Citan kommer från start att säljas med två olika dieselmotorer på 95 respektive 116 hästkrafter. Citan kommer från start att säljas med två olika dieselmotorer på 95 respektive 116 hästkrafter.

Nya generationen Mercedes-Benz Citan är en helt ny bil som hämtat både design och teknik från märkets större transportbilar. Interiört känner man igen både reglage och den stora touchskärmen för det röststyrda infotainmentsystemet MBUX. Ett system som är känt från Mercedes-Benz personbilar.

Redan som standard har bilen en hög utrustningsnivå med bland annat sex airbags, sidvindsassistent, trötthetsvarnare, farthållare, regnsensor och mycket mer.

Trots sina kompakta mått rymmer Citan två lastpallar.

Citan kommer från start att säljas med två olika dieselmotorer på 95 respektive 116 hästkrafter. Båda motorerna är godkända för det förnybara biobränslet HVO vilket kan minimera klimatpåverkan vid körning.

Priserna börjar på 198.400 kronor.

De första bilarna beräknas komma hit i november.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy