Alla ämnen
Biovärme

Tarkett i Ronneby ersätter olja med biobränsle

Tarkett i Ronneby tar viktiga steg mot fossilfrihet. Golvtillverkaren Tarkett i Blekinge får stöd genom Klimatklivet för klimatsmarta investeringar. Företaget har beviljats klimatinvesteringsstöd med över åtta miljoner kronor för att ersätta oljeeldning med en kombination av el och biobränsle.

Den totala investeringskostnaden för att byta från olja till el och biobränsle beräknas till drygt 18 miljoner kronor. Detta är det största stödet som beviljats i Blekinge inom satsningen Klimatklivet.

– Vi är väldigt glada och stolta över att få göra den här investeringen som är helt i linje med koncernens hållbarhetsstrategi. Det är ett viktigt steg för att göra fabriken i Ronneby fossilfri, säger, hållbarhetschef Mikael Pettersson.

Viktigt investeringsprojekt

Industrin står för en betydande del av oljeanvändningen utanför transportsektorn i Blekinge. Därför är detta investeringsprojekt viktigt för hela Blekinge när det gäller att åstadkomma en varaktig minskning av växthusgasutsläppen.

– Åtgärden är en mycket viktig insats i omställningen till fossilfrihet för Ronneby kommun och Blekinge, säger Ulf Hansson, klimat- och energistrateg på Länsstyrelsen i Blekinge.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy