Alla ämnen
Bioolja

Thomas Betong konverterar samtliga fabriker till RME

Sverige ska bli en klimatneutral nation till år 2045. Thomas Betong vill vara med och bidra till den omställningen och konverterar alla sina fabriker till biobaserad och förnyelsebar eldningsolja. Tack vare omställningen minskar Thomas Betong sin klimatpåverkan från uppvärmningsprocessen i fabrikerna med 55 procent.

Konverteringen till RME Eldningsolja sker i alla fabriker för både fabriksbetong och prefab element. Satsningen genomförs i samarbete med Sthlm Biodiesel och kommer med bibehållen produktionsvolym generera en besparing på strax över 1 100 ton CO2 per år.

”För oss på Thomas Betong är omsorg om människor och miljön viktigast. Det är därför vi investerar i nya hållbara lösningar. Den nya eldningsoljan ger oss möjlighet att gå ifrån fossila bränslen, skapa en friskare arbetsmiljö och minskad klimatpåverkan.” – säger Carina Edblad, vd på Thomas Betong.

Fossilfri produktion är bara ett exempel på hållbarhetsarbete som pågår för att minska Thomas Betongs klimatpåverkan. Stort fokus på miljön har präglat företagets verksamhet i många år. Sedan 2016 får företaget all sin elkraft från EPD-certifierad vindkraft. Samma år lanserades Thomas Miljöstomme och sedan 2012 har betongprodukter med upp till 50 procent lägre klimatpåverkan erbjudits marknaden i Sverige.

Målet är att bli helt fossilfria

I nästa steg kommer företaget satsa på distribution och fordonsflotta. Målet är att säkra miljövänliga drivmedel och vara öppen för tekniska innovationer och lösningar. En viktig del är också att verka för så kort transportavstånd som möjligt genom lokal produktion.

– Vi har fortsatt arbetet med att effektivisera vår energiförbrukning och detta är ett stort steg mot vårt mål att bli helt fossilfria. Med rätt energiminskande åtgärder ska vi ytterligare kunna minska vårt avtryck, fortsätter Carina Edblad.

Carina Edblad VD, Thomas Betong AB
Carina Edblad, vd, Thomas Betong AB Carina Edblad VD, Thomas Betong AB

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy