Alla ämnen
Skogsbränsle

Tuff virkesförsörjning i blöta marker

De höga vattennivåerna i markerna efter den blöta och milda hösten och vintern skapar ett tufft läge för virkesförsörjningen. God planering har hållit virkesleveranserna enligt plan på de flesta håll med enbart mindre störningar i industrin.

God planering har hållit virkesleveranserna enligt plan på de flesta håll med enbart mindre störningar i industrin.
God planering har hållit virkesleveranserna enligt plan på de flesta håll med enbart mindre störningar i industrin. God planering har hållit virkesleveranserna enligt plan på de flesta håll med enbart mindre störningar i industrin.

– De senaste månadernas väderlek har ställt försörjningen till våra industrier på sin spets. Våra industrier har en hög produktion och god efterfrågan. Under höst- och vinterperioden har det därmed ställts stora krav på vår logistikplanering. I den mån vi kan så väljer vi trakter som ligger nära större bilvägnät för att minimera körning på skogsbilvägarna. Våra sågverk har upplevt mindre störningar på vissa håll i form av korta produktionsstillestånd men vi arbetar hårt för att minimera effekterna. Det kräver mycket planering och kommunikation för alla inblandade så länge dessa väderförhållanden håller i sig, säger Sofia Petersson, tf virkeschef Södra Skog

Fakta

Om Södra

Södra är Sveriges största skogsägarförening med mer än 50 000 skogsägare som medlemmar. Södra är också en internationell skogsindustrikoncern där verksamheten baseras på förädling av medlemmarnas skogsråvara.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy