Alla ämnen
Bränslehantering

Två nya delägare kliver in i Norditek Groups styrelse

Norditek förstärker sin styrelse med Göran Nordlund, grundare av Fore C Investment, och Martin Larsson, vd på Ebeco.

Norditek
Norditek är redo för nästa steg i utvecklingen tillsammans med de nya delägarna från Fore C Investment och EMK Holding. Foto: Patrik Olsson Norditek är redo för nästa steg i utvecklingen tillsammans med de nya delägarna från Fore C Investment och EMK Holding. Foto: Patrik Olsson

– Det skall bli mycket spännande att arbeta med Daniel och Erik på Norditek Group. Vi hoppas att utveckla Norditeks kunderbjudande ”Från Avfall till Produkt” ytterligare. Att få vara med och hjälpa till att förverkliga ett mer cirkulärt samhälle är mycket inspirerande, säger Göran Nordlund som går in som delägare via Fore C Investment och blir ny styrelseordförande för Norditek Group AB.

Göran Nordlund, Grundare, Fore C Investment
Göran Nordlund, Grundare, Fore C Investment Göran Nordlund, Grundare, Fore C Investment

Tillsammans representerar Göran och Martin en bred och mångårig erfarenhet av investeringsverksamhet, verksamhetsutveckling och styrelsearbete. Martin Larsson tar plats i styrelsen genom det familjeägda EMK Holding som också går in som delägare.

Martin Larsson, vd, Ebeco
Martin Larsson, vd, Ebeco Martin Larsson, vd, Ebeco

– Vi är jätteimponerade av vad organisationen har skapat fram till idag och som nya ägare hoppas vi kunna bidra med att fortsatta utveckla Norditek och bygga ett ännu bättre bolag. Jag tycker att den nya ägarkonstellationen är helt rätt kombination av erfarenheter för Norditek och jag ser fram emot att jobba tillsammans med hela teamet mot en fortsatt lönsam tillväxt, säger Martin.

Nästa steg

Daniel Carlberg blir samtidigt ny VD för Norditek medan Erik Johansson blir vice VD.
– Vi är väldigt glada att Martin och Göran kommer in med sina erfarenheter för att hjälpa oss att ta nästa steg i utvecklingen. Vi upplever just nu en väldigt fin orderingång tack vare vårt starka produktsortiment men vi vill fortsätta utvecklas. Marknaden för hantering och återvinning av material är verkligen på gång i omställningen till en cirkulär ekonomi och där har vi en stark position. Genom den miljöteknik vi utvecklat i vårt R&D-bolag och de starka varumärken vi jobbar med idag vill vi fortsätta hjälpa företag och samhälle att bli effektivare i omställningen, säger Daniel Carlberg.

Norditek har haft en stark utveckling de senaste åren där man gått från att vara en mer traditionell maskinleverantör till att driva den miljötekniska utvecklingen framåt inom återvinning och materialhantering. Genom ny teknik och kundanpassade lösningar har verksamheten utvecklats snabbt och 2020 bildades ett eget produktionsbolag för den egenutvecklade tekniken.

 

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy