Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

10 000 euro till vinnande laget i Nestes Hållbarhets-hackathon

Är du expert på digitalisering, vill bekämpa klimatförändringar och skydda de mänskliga rättigheterna? Då kan du anmäla dig till Nestes Hållbarhets-hackathon och tävla om 10 000 euro.

Vid Slush 2016 presenterade Neste en öppen inbjudan för alla digitaliseringsexperter som är intresserade av att bekämpa klimatförändringar och skydda de mänskliga rättigheterna att delta i digitaliseringen av Nestes leverantörsgranskning.

Digitaliseringsutmaningen fokuserar på Nestes system för leverantörsgranskning som hjälper Neste att utvärdera och övervaka sin leverantörskedja. Det nuvarande systemet kräver manuellt arbete och hantering av flertalet dokument mellan Neste och dess olika råvaruleverantörer runt om i världen.

– Digitalisering av vår leverantörsgranskning är ett ambitiöst projekt där vi behöver hjälp av de bästa talangerna. Vi lägger stor vikt vid hållbarhet och insyn i våra råvarukedjor och vi vill att vårt nya system hjälper oss att utveckla leverantörskedjorna ännu mer. Vi hoppas få ett antal innovativa idéer om hur ett sådant system skulle kunna utvecklas på grund av ämnets aktualitet, säger Johan Lunabba, Sustainability Director på Neste.

De deltagande koncepten och idéerna kommer att utvärderas av Hackathon-juryn som består av experter från Nestes hållbarhets- och ICT-team samt intressentrepresentanter. Det vinnande laget kommer att meddelas i slutet av Hackathonen och tilldelas 10 000 euro.

Inbjudan till Nestes Hållbarhets-hackathon

Neste bjuder in alla konceptualiserings-, IT-, IM-, kodnings-, datavisualiserings- och digitaliseringsexperter med en passion för hållbarhetsfrågor att:

• Registrera sina preliminära idéer senast den 11 maj på www.nestehackathon.com. Från och med den 24 april finns där en utvecklingsmiljö och ytterligare material för deltagare.

• Delta i Pre-Hack-Evenemanget den 21 april – antingen på Nestes huvudkontor i Esbo i Finland eller via digitala kanaler – för att få mer information om Hackathonen, nätverka, och delta i Matchmaking bland deltagare och utvecklingsgrupper.

De lag som registrerat idéer med den bästa utvecklingspotentialen kommer att bli inbjudna att delta i den globala Hackathonen som arrangeras parallellt i Helsingfors och i Singapore den 23–24 maj 2017.

Mer information om Hackathonen, till exempel regler och möjlighet till registrering, finns på www.nestehackathon.com. Följ Hackathonen i sociala medier via @Nestecorp och delta i den globala dialog med hashtagen #hackthesupply.

 

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy