Alla ämnen
Biokraft

Againity och Schmid startar samarbete inom småskalig biokraftvärme

Den svenska ORC-turbintillverkaren Againity och den schweiziska panntillverkaren Schmid AG Energy Solutions har tecknat ett samarbetsavtal för leverans av småskaliga biokraftvärmeverk.

Både befintliga och nya pannanläggningar kan komplettera med en ORC-turbin, vilket gör att anläggningen kan komplettera sin förnybara värmeproduktion med lokal väderoberoende kraftproduktion.

Schmid-panna
Schmidpanna UTSR-1600 installerad i fjärrvärmeanläggningen i Eschlikon, Schweiz. Schmidpanna UTSR-1600 installerad i fjärrvärmeanläggningen i Eschlikon, Schweiz.

Imponerande produkt

– Vi är imponerade av tekniken och moduluppbyggnaden i Againitys produkt, säger Marcel Danuser, chef för exportförsäljning på Schmids energilösningar.

ORC-turbinen kan anslutas till varmvattenpannor och ångpannor. Med lokal kraftproduktion minskar anläggningens el- och nätkostnaderna samtidigt som kapaciteten frigörs i det lokala nätet och bidrar till mer förnybar elproduktion.

– Vi är mycket glada över att Schmid har valt oss som leverantör till Schmid-pannor för att komplettera deras befintliga värmeerbjudande med elproduktion, säger David Frykerås, vd för Againity. Vi är imponerade av Schmid-pannans prestanda och deras nätverk i Centraleuropa såväl som globalt.

 

Om Schmid

Schmid energilösningar är ett schweiziskt familjeföretag som arbetar med energifrågor sedan 80 år tillbaka och sysselsätter cirka 300 personer. Under sin framgångsrika företagshistoria har Schmid utvecklats till att bli en internationell specialist och tillverkare av system för bioenergi. Numera är Schmid energilösningar ett av de ledande företagen i branschen över hela världen. Förutom huvudkontoret består Schmid Group av ytterligare tre kontor i Schweiz. Företaget har 9 dotterbolag i Europa och många starka partnerskap runt om i världen.

 

Om Againity

Againity erbjuder egenutvecklade och patenterade ORC-turbinsystem för hållbar elproduktion. Againity grundades i Norrköping 2013 och har snabbt etablerat sig på den nordiska marknaden för småskaliga kraftvärmeverk där befintliga varmvatten- och ångpannor kompletteras med det modulära ORC-turbinsystemet. För närvarande bygger  Againity ORC-turbin nummer 21, de flesta levererade på den svenska marknaden. Nu  etablerar sig Againity på nya internationella marknader.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy