Alla ämnen
Biovärme

Anders Ericsson utsedd till VD och koncernchef för Adven/Värmevärden koncernen

Styrelsen för Adven och styrelsen för Värmevärden har utsett Anders Ericsson (nuvarande VD för Värmevärden) till VD och koncernchef för den sammanslagna Adven/Värmevärden koncernen. Anders kommer nu leda arbetet att utforma den gemensamma strategin och sätta den nya organisationen.

Beslutet är en viktig milstolpe i arbetet att skapa ett nytt ledande företag på den nordiska marknaden. Koncernen kommer ha cirka 500 medarbetare och levererar mer än 5 TWh värme och ånga för uppvärmning, industrier och samhällen, i Sverige, Finland, Estland och Lettland. Jyrki Vainionpää, VD för Adven, kvarstår i sin roll inom Adven och kommer att ingå i det team som stöder Anders i utformningen av den nya strategin och organisationen framöver.

Anders Ericsson
Anders Ericsson (nuvarande VD för Värmevärden) är utsedd till VD och koncernchef för den sammanslagna Adven/Värmevärden koncernen Anders Ericsson (nuvarande VD för Värmevärden) är utsedd till VD och koncernchef för den sammanslagna Adven/Värmevärden koncernen

Inspirerad av möjligheter

– Jag är verkligen inspirerad av alla möjligheter som ligger framför oss. Att ha haft möjlighet att sätta mig in i många delar av Advens nuvarande verksamhet och strategi stärker min uppfattning att den kombinerade verksamheten kommer vara helt unik inom den nordiska energisektorn, säger Anders Ericsson.

Fullt stöd

– Styrelsen kan bara understryka Anders syn och vi kommer att ge fullt stöd till honom och hela verksamheten i deras arbete att skapa detta nya ledande energibolag, säger Mikael Kramer, styrelseordförande i Adven och Värmevärden.

Tills den nya koncernen har formats kommer de två företagen att verka parallellt och följa alla ingångna åtaganden.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy