Alla ämnen
Biovärme

Värmevärdens ägare förvärvar Adven

Värmevärdens ägare har nu slutfört förvärvet av 100 procent av aktierna i Adven, en ledande nordisk aktör inom fjärrvärme och industrilösningar.

Affären ökar väsentligt ägarnas närvaro på den nordiska energimarknaden. Adven har över lång tid skapat sig en stark position inom framförallt hållbara energileveranser till industrier i Norden och Baltikum. Tillsammans med Värmevärdens erfarenheter och starka fokus på hållbar fjärrvärme på den svenska marknaden kommer båda företagen kunna dra stor nytta av varandra i sin fortsatta tillväxt.

Nu kommer Värmevärden och Adven inleda samarbetet för att full ut dra nytta av en utökad geografisk marknad och ett bredare erbjudande till kunderna och gemensamt fortsätta växa inom alla de produkter de idag levererar.

Trygg och säker leverans

Värmevärden är ett växande företag som levererar hållbara energilösningar till bostäder, industrier och lokaler. Verksamheten finns i 12 kommuner i Mellansverige som totalt har ca 100 anställda – alla engagerade för en trygg och säker leverans till våra kunder. I flera av näten finns ett nära samarbete med industrin på orten, på det sättet kan vi använda restvärme från industrin till att värma bostäder och lokaler, en miljövänlig och effektiv metod att tillvarata jordens resurser.

Anders Ericsson, vd Värmevärden. Foto; Karin Foberg
Anders Ericsson, vd Värmevärden. Foto; Karin Foberg Anders Ericsson, vd Värmevärden. Foto; Karin Foberg

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy