Alla ämnen
Karriär

Anna Stenströmer ny chef för hållbarhet och Environment, Health and Security på Siemens AB

Anna Stenströmer, tidigare hållbarhetansvarig på Siemens AB, tar från och med januari 2021 rollen som chef för hållbarhet samt funktionen Environment, Health and Security på Siemens AB.

Anna Stenströmer har från och med den 4 januari 2021 chefsansvaret för arbetet med hållbarhet samt Environment, Health and Security på Siemens AB. Den kombinerade rollen är ny, och i rollen ingår även operativt ansvar för EHS-arbetet inom verksamhetsområdet Digital Industries.

Anna har en bakgrund som hållbarhetsansvarig på Siemens AB, och kommer dessförinnan från en roll som miljökoordinator på OKQ8. Hon är utbildad miljövetare från Luleå tekniska universitet.

Anna Stenströmer har från och med den 4 januari 2021 chefsansvaret för arbetet med hållbarhet samt Environment, Health and Security på Siemens AB.
Anna Stenströmer har från och med den 4 januari 2021 chefsansvaret för arbetet med hållbarhet samt Environment, Health and Security på Siemens AB. Anna Stenströmer har från och med den 4 januari 2021 chefsansvaret för arbetet med hållbarhet samt Environment, Health and Security på Siemens AB.

Samarbete och samverkan

– Det känns otroligt spännande att börja i min nya roll. Jag känner ett stort engagemang och stolthet över det Siemens redan åstadkommit både på egen hand och i samarbete med våra kunder, men också över vart vi är på väg – vilket jag hoppas på att kunna förmedla vidare till kunder och medarbetare. Samarbete och samverkan är nyckeln för ett framgångsrikt EHS- och hållbarhetsarbete, säger Anna Stenströmer.

– Vi har ambitiösa mål när det kommer till vårt arbete med hållbarhet och säkerhet, och det ett är högprioriterat arbete i alla hörn av verksamheten. Funktionen för Environment, Health and Security är dessutom med och leder vårt arbete med att skapa en säker och god arbetsmiljö för våra medarbetare under pandemin. Anna kommer med sin bakgrund som hållbarhetsansvarig samt medarbetare inom EHS-funktionen göra ett viktigt jobb, säger Mikael Leksell, vd för Siemens i Sverige och Norden.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy