Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

Arla har rekryterat Malin Leander till tjänsten som logistikdirektör för Sverige

– Malin Leander ska leda och slutföra omställningen av Arla Sveriges fordonsflotta till 100 procent fossilfritt. Med målet att vara fossilfria år 2020 ligger vi redan nu bland de främsta i Sverige. Med Malin som logistikdirektör kommer vi att ta ytterligare steg för att våra transporter ska bli säkrare och mer miljövänliga, säger Patrik Hansson vd Arla Sverige.

Malin Leander, logistikdirektör Arla Sverige.
Malin Leander, logistikdirektör Arla Sverige. Malin Leander, logistikdirektör Arla Sverige.

– Jag gillar utmaningar och ser fram emot att ansvara för och utveckla en av Sveriges största logistikorganisationer. Jag är inspirerad av det tydliga miljömål Arla satt upp för sin transportflotta. Arla har en oerhört spännande logistikkedja som sträcker sig från mjölkupphämtningen hos ägarna, mjölkbönderna, ända till leverans av slutprodukt till kunderna. Jag ser fram emot att samarbeta med kunderna för att hitta gemensamma förbättringar och att leda Arlas logistikutveckling i framkant, säger Malin Leander logistikdirektör Arla.

Malin Leander har 11 års erfarenhet från supply chain och logistik. Hon har bland annat varit ansvarig för logistik och supply chain på P&G i Norden. Malin har en civilingenjörsexamen från Lunds Universitet. Malin Leander kommer att sitta såväl i den svenska ledningsgruppen för Arla som i den globala ledningsgruppen för logistik.

 

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy