Alla ämnen
Karriär

Azra Sapcanin är Årets Kraftkvinna 2020

Det blev slutligen Azra Sapcanin, produktionschef på E.ON Energilösningar i Örebro, som knep titeln Årets Kraftkvinna 2020.

– Jag är mycket hedrad att tilldelas priset som Årets Kraftkvinna och jag är stolt över att kunna inspirera andra kvinnor i vår spännande bransch. Vi står inför stora utmaningar kopplade till exempelvis energisystemets omställning och vår kompetensförsörjning. En mer jämställd bransch skapar bättre förutsättningar för att lyckas, säger en glad Azra Sapcanin när hon mottar priset från energiminister Anders Ygeman.

Azra Sapcanin, produktionschef på E.ON Energilösningar i Örebro, är Årets Kraftkvinna 2020.
Azra Sapcanin, produktionschef på E.ON Energilösningar i Örebro, är Årets Kraftkvinna 2020. Azra Sapcanin, produktionschef på E.ON Energilösningar i Örebro, är Årets Kraftkvinna 2020.

Priset Årets Kraftkvinna har instiftats för att synliggöra och lyfta kvinnor i energisektorn och för att bredda rekryteringsbasen och attrahera fler till branschen. Priset delades ut vid ett digitalt event den 5 november.

Juryn till Årets kraftkvinna sitter på två år och den nuvarande juryn består av:

Robert Andrén, Generaldirektör Energimyndigheten

Elisabet Falemo, konsult och fd. Generaldirektör Elsäkerhetsverket

Niklas Gunnar, VD Mälarenergi

Ebba Strangne, Partner, Bohmans nätverk

Saira Alladin, Direktör drift & underhåll, Vattenfall Eldistribution (Årets Kraftkvinna 2018)

Kraftkvinnorna vill särskilt tacka juryn, våra sponsorer och alla som var med under det digitala firandet! Nästa år hoppas vi på att vi ses igen vid ett större, fysiskt, event såsom vi brukar.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy