Alla ämnen
Pris & Marknad

Bioenergibranschen i Danmark skapar 11 500 jobb och exportintäkter för åtta miljarder danska kronor

En ny undersökning visar att 1 200 danska företag har en sammanlagd omsättning inom bioenergi motsvarande 25 miljarder danska kronor, skapar 11 500 jobb och exportintäkter för åtta miljarder danska kronor.

Bakom undersökningen av bioenergiföretagen i Danmark står DI Bioenergi, FORCE Technology och Innovation Network for biomass (INBIOM).

Det är första gången det gjorts en inventering av bioenergibranschens inverkan på den ekonomiska aktiviteten i Danmark, och undersökningen visar att bioenergiklustret är den näst största exportören inom förnybar energi efter vindkraft.

– Branschen består främst av många små och medelstora företag och har inga jättar, som till exempel Vestas inom vindkraft. Därför lägger många troligtvis inte märke till den stora betydelse som bioenergibranschen har. Bioenergins starka ställning ska säkerställas genom fortsatt utveckling av tekniska lösningar, säger Troels Ranis, branschdirektör på DI Energi, till DI Business.dk.

Rapporten heter Kortlægning af den danske bioenergiklynge och publicerades i februari 2017. Författare är Michael Persson, chef för sekretariatet på DI Bioenergi.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy