Alla ämnen
Bränslehantering

BMH Technology levererar bränslehanteringen till Borås Energi och Miljö

Den yttre bränslehanteringen till kraftvärmeverkspannan på Sobacken i Borås blir en uppgift för BMH Technology att utföra. Det blev klart 16 mars i och med kontraktskrivningen med Borås Energi och Miljö.

Illustration som visar kraftvärmeverket på Sobacken med den yttre bränslehanteringen som ska levereras av BMH Technology.
Illustration som visar kraftvärmeverket på Sobacken med den yttre bränslehanteringen
som ska levereras av BMH Technology. Illustration som visar kraftvärmeverket på Sobacken med den yttre bränslehanteringen som ska levereras av BMH Technology.

Peter Wallenius och Thomas Karlsson från BMH Technology samt Gunnar Peters, vd på Borås Energi och Miljö, skrev under kontraktet.

– På Borås Energi och Miljö gläds vi över att tillsammans med BMH Technology, som levererar enastående miljötekniska lösningar, få bygga en anläggning som kommer att bidra till ett långsiktigt hållbart samhälle, säger Gunnar Peters, vd på Borås Energi och Miljö.

Thomas Karlsson på BMH Technology är också glad över att just hans företag fått uppdraget.

– Vi är jättestolta över att stå här i dag och få vara delaktiga i Borås stads utbyggnad och utvecklandet av infrastrukturen och miljöarbetet, säger han.

I entreprenaden för yttre bränslehantering ingår beredning, mellanlagring och transport av bränsle till den framtida kraftvärmepannan i Energi och Miljöcenter-projektet på Sobacken i Borås. Detta omfattar hela transportvägen från att bränslefliset transporteras från bränsleplan till fickan och går genom beredningen där det överstora materialet sorteras ut. Därifrån fortsätter det sedan vidare till två bränslesilos där det lagras under kort tid och sedan transporteras vidare till dagsilon där bränslet för den dagliga driften lagras. Härifrån matas det sedan direkt in i gapet på kraftvärmepannan.

Den yttre bränslehanteringen på Sobacken utgör 92 miljoner i projektet Energi och Miljöcenter.


Denna text publicerades först i Bioenergi nr 3-2016

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy