Alla ämnen
Biokraft

BMH Technology levererar bränslehanteringsanläggning till Jämtkraft i Östersund

BMH Technology levererar bränslehanteringsanläggning till Jämtkraft i Östersund
BMH Technology levererar bränslehanteringsanläggning till Jämtkraft i Östersund

BMH Technology Oy, har tecknat avtal med Jämtkraft AB för leverans och installation av en komplett bränslehanteringsanläggning till Lugnviksverket i Östersund för att förse nya KVV 2 med en mix av returbränsle och skogsbränslen.

”Vi är mycket stolta över att återigen få förtroendet av Jämtkraft att bli deras samarbetspartner för ytterligare en leverans av en komplett bränslehanteringsanläggning”, säger Thomas Karlsson, VD på BMH Technology AB. BMH´s leverans består i korthet av en mottagningsficka på 1500 m3 utrustad med två skruvutmatare, bränsleberedning med magnetisk avskiljning av metallföroreningar och sållning av överstort material, nödinmatningsficka samt transportörsystem till pannans dagsilo. Alla diverse hjälpsystem samt elektrifiering är också inkluderade i leveransen. Kapaciteten är 240 m³/ h.

Säkerställer framtida leveranser av förnybar värme

– BMH kommer att leverera viktiga delar till vårt nya kraftvärmeverk som vi bygger för att säkerställa framtida leveranser av förnybar värme till våra kunder i Östersund och för att möjliggöra en fortsatt expansion av staden. Vi har goda erfarenheter från tidigare samarbeten med BMH och ser fram emot att arbeta tillsammans i genomförandet av projektet, säger Ulf Lindqvist, affärsområdeschef på Jämtkraft Värme.

Leverans och montage av bränslehanteringsanläggningen kommer att ske under 2023 och anläggningens övertagande sker i början på 2025. Ordervärdet är cirka 60 miljoner SEK.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy