Alla ämnen
Brandskydd

Minimax öppnar sitt första kontor i Skandinavien

Minimax öppnar sitt första kontor i Skandinavien

Minimax Viking Group har öppnat ett Minimax-kontor i Göteborg, Sverige. Minimax Scandinavia AB representeras av VD Leif Martinsson.

Minimax Scandinavia AB är en del av det internationellt verksamma Minimax Fire Solutions International GmbH med huvudkontor i Tyskland. Det nya kontoret kommer att stärka den lokala närvaron i alla nordiska länder.

”Vi kommer att fungera som ett försäljnings- och servicecenter som kan erbjuda processrelaterade och kompletta brandskyddslösningar och tjänster för marin-, industri- och energisektorn”, förklarar Leif Martinsson. Martinsson har varit verksam inom brandskyddsbranschen i mer än 20 år och har representerat Minimax i Skandinavien genom sitt tidigare företag Safetech IPS AB.

”Vi är mycket glada att välkomna Leif Martinsson till teamet. Med den nya enheten och organisationen kommer vi mycket närmare våra många uppskattade befintliga och även nya kunder i Skandinavien”, förklarar Thorsten Westphal, VD för Minimax Fire Solutions International GmbH, vid invigningsceremonin i Göteborg.

Om Minimax

I 120 år har Minimax varit ett av de ledande varumärkena inom brandskydd. Minimax Viking-koncernen har en nuvarande årlig registrerad omsättning på 1,9 miljarder euro och sysselsätter cirka 9 500 personer över hela världen.

Koncernen, som har sitt huvudkontor i Bad Oldesloe i Tyskland, har flera forsknings-, utvecklings- och tillverkningsanläggningar. Minimax erbjuder skräddarsydda lösningar för tillämpningar inom sektorer som bilindustri, kraft, olja och gas, förnybara energikällor, batteritillverkning, trä, papper, pellets, återvinning, avfallshantering, IT eller sjöfart, varhelst det finns ett brandhot. Ett omfattande utbud av produkter och tjänster från en enda leverantör under brandskyddsteknikens hela livscykel kompletterar erbjudandet. För ytterligare information

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy