Alla ämnen
Karriär

Christian Rakos ny ordförande i World Bioenergy Association

Christian Rakos, vd för Austrian Pellets Association (proPellets Austria) har valts till ordförande för World Bioenergy Association (WBA). Christian Rakos efterträder Remigijus Lapinskas från Litauen, som avgår som ordförande efter fyra år.

Christian Rakos har en akademisk utbildning inom fysik och har under hela sitt yrkesliv arbetat med förnybar energi. Först vid en avdelning inom Österrikes vetenskapsakademi kallad Institut für Technikfolgen-Abschätzung (ITA), sedan vid Österreichische Energieagentur, Energimyndigheten i Österrike, och i sin nuvarande position som vd för den österrikiska pelletsföreningen (proPellets Austria).

Christian Rakos
Christian Rakos, vd för Austrian Pellets Association (proPellets Austria) har valts till ordförande för World Bioenergy Association (WBA). Han efterträder Remigijus Lapinskas från Litauen, som avgår som president efter fyra år. Christian Rakos, vd för Austrian Pellets Association (proPellets Austria) har valts till ordförande för World Bioenergy Association (WBA). Han efterträder Remigijus Lapinskas från Litauen, som avgår som president efter fyra år.

Enorm potential

– En hållbar användning av bioenergi spelar en viktig roll i vår kamp mot klimatförändringar. Att använda bioenergi baserat på modern teknik och hållbar förvaltning har enorm potential. Det är en stor glädje och ära för mig att kunna bidra i detta sammanhang. Att främja övergången till en hållbar användning av bioenergi är mitt viktigaste mål som ny ordföranden för World Bioenergy Association, kommenterade Christian Rakos.

Väl förbered

Christian Rakos är till synes väl förbered för detta mål om en övergång från fossil energi till hållbart användning av bioenergi eftersom han också var grundande European Pellet Council (EPC), en del av Bioenergy Europe (tidigare AEBIOM). Han är också styrelseledamot i Forum för österrikiska forskare för miljöskydd och Österrikiska sällskapet för miljö och teknik. Dessutom är Christian Rakos aktiv i styrelsen för den Österrikes Bioenergiföreningen (ABA).

Sekretariatet för WBA finns lokaliserat till Kammakargatan 22 i Stockholm och leds av Bharadwaj Kummamuru.

Läs pressmeddelande från WBA här.

 

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy