Alla ämnen
Skog & trä

Fler köper träväxthus

Fler köper träväxthus
Foto: Skånska Byggvaror

I takt med att konsumeter blir allt mer miljömedvetna ökar nu efterfrågan på träväxthus från svenska skogar.

Om man tar en liten runda i vilken som helst stadsdel kommer du förmodligen att stöta på flera olika modeller av växthus. Chansen är dock stor att majoriteten är tillverkade i aluminium. På senare år har dock allt fler valt att investera i träväxthus.

– Vi har gått från ganska få förfrågningar till ganska många de senaste två till tre åren, säger Thore Fossheim, marknadskoordinator på Skånska Byggvaror, i ett pressmeddelande.

Naturligt material från svensk skog

Människor är mycket mer angelägna om att materialet ska vara både naturligt och miljövänligt samtidigt som träväxthusen de senaste åren har fått en mycket snyggare design och robust styrka.

På Skånska Byggvaror ökade försäljningen av träväxthus med 20 procent år 2023 jämfört med året innan, och hittills år 2024 ser kurvan ut att fortsätta uppåt.

– Vi satsar extra mycket på träväxthus nu och lanserade därför nyligen vår egenproducerade modell. Här har vi tagit med allt vi anser vara viktigt för ett funktionellt träväxthus samt gjort det stormsäkert och tillräckligt starkt för att klara snözon 3, säger Thore Fossheim.

Många växthusintresserade vill äga ett växthus som i högre grad än tidigare smälter samman och blir ett med naturen runt omkring. Det är därför hög sannolikhet att träväxthus kommer bli ännu mer populära under de kommande åren.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy