Alla ämnen
Skogsbränsle

Första leveransen av Albach Diamant till Norge

I slutet av 2017 levererades den första Albach Diamant 2000 till Norge. Det är Sunnerby Jord och Skog tillsammans med Albach Maschinenbau som levererat maskinen till företaget Biodrift i Brandbu norr om Oslo.

Albach Diamant flisar på terminal.
Albach Diamant producerar flis på terminal. Albach Diamant flisar på terminal.

Biodrift drivs av Anders Hohle och företaget producerar för närvarande omkring 500 000 m3s flis per år, en siffra som väntas öka.

Den Albach flismaskin som levererades till Biodrift har en Volvo Penta på 770 hk. Det är det största motoralternativet på en Albach Diamant. Flismaskinen gör flis med stor fraktionsstorlek och med jämn kvalitet utan stickor och med låg andel finfraktion.

Byggd för att göra flis

Albach Diamant 2000 är byggd från grunden för att flisa och dess konstruktion är anpassad för detta. Terrängegenskaperna är bra i förhållande till en lastbil men kan inte jämföras med en skotarburen hugg.

Den senaste versionen av flismaskinen har förbättringar i rotorns utformning och de nya optimerade inställningarna i programvaran minimerar dammbildning och bränsleförbrukningen. Rotorn kan utrustas med 6, 8 eller 12 knivar. Det variabla avståndet till motstålet och det stora urvalet av såll gör Diamant 2000 mycket flexibel vad gäller materialet som ska flisas och kvaliteten kunden vill ha.


Publicerades först i Bioenergi nr 6-2017

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy