Alla ämnen
Klimat

Fristads släpper världens första miljödeklarerade varselkollektion

Fristads tar nästa steg mot att bli en mer hållbar leverantör av arbetskläder när företaget lanserar sin mest omfattande och hållbart producerade kollektion av arbetskläder någonsin – Fristads Green Varsel.

Foto: Fristads

Fristads Green Varselkollektion består av ett brett utbud av plagg, vilka möjliggör för professionella användare inom väg, bygg och anläggning samt transport och logistik att klä sig från topp till tå i varselkläder med lägre miljöpåverkan – utan att kompromissa med sin personliga säkerhet eller klädernas kvalitet.

– Det är den mest omfattande hållbara kollektionen i Fristads sortiment hittills. Vi har arbetat länge och hårt med den här kollektionen och den kommer att vara den första av sitt slag i världen, vilket är en viktig milstolpe för oss, säger Lene Jul, Product Management Director på Fristads i ett pressmeddelande.

Ledande inom hållbarhet i branschen
Fristads har ett långsiktigt mål att vara ledande inom arbetskläder när det gäller hållbarhet och satte ribban högt genom lanseringen av världens första miljödeklarerade klädkollektion Fristads Green under 2019. Alla plagg i kollektionen har en miljödeklaration, en så kallad EPD, som visa plaggets totala påverkan på miljön, från konstruktion och material till spill och transport.

– Jag är stolt över det faktum att vi är det första företaget som nu kan erbjuda mer hållbara alternativ till arbetskläder till den här stora gruppen av professionella användare. Vi fortsätter även att arbeta med EPD:er som på ett mycket transparant sätt visar plaggens totala påverkan på miljön. Bra arbetskläder ska skydda användaren, men inte på onödig bekostnad av miljön, säger Anders Hülse, vd på Fristads.

Detta är den fjärde Fristads Green kollektionen som släpps. Sen lanseringen av den första miljödeklarerade kollektionen för hantverkare har Fristads Green utvecklats till att innefatta kollektioner för service och industri liksom ytterplagg. Målet är att kunna erbjuda miljödeklarerade Fristads Green plagg inom alla segment.

Om Fristads Green Varsel
Fristads Green Varsel består av två kollektioner, GPLU och GSTP. GPLU lanseras under våren 2022 och GSTP lanseras under hösten 2022. Båda kollektionerna erbjuder stora variationsmöjligheter för arbetare inom väg, bygg och anläggning, transport och logistik. Fristads GPLU-kollektion är tillverkad av ekologisk bomull och polyester från återvunna PET-flaskor. Fristads GSTP-kollektion är det optimala valet för arbetare inom väg, bygg & anläggning, transport och logistik. Tillverkad helt i miljömässigt hållbar 4-vägsstretch och utrustad med ribbstickade stretchpaneler i midjan för dubbel komfort och ett mindre miljöavtryck än vanliga varselarbetskläder. GSTP-kollektionen finns i tre färgkombinationer, en stor storleksbåge och flera dammodeller.

Läs mer: Scandinavian Biogas investerar storbelopp i ny biogasanläggning

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy