Alla ämnen
Teknik & Utrustning

Götaverken Miljö AB är nu Babcock & Wilcox Vølund AB

Från 1 januari 2017 har Götaverken Miljö AB bytt namn till Babcock & Wilcox Vølund AB och är fortfarande leverantör av serviceuppdrag, anläggningar och teknologier för rökgasrening och energiåtervinning inom området energi ur avfall och biobränsle, skriver Babcock & Wilcox Vølund AB i ett pressmeddelande.

Götaverken Miljö AB numera av Babcock & Wilcox Vølund AB har bland annat levererat en scrubber till SYSAV i Malmö.
Götaverken Miljö AB numera av Babcock & Wilcox Vølund AB har bland annat levererat en scrubber till SYSAV i Malmö. Götaverken Miljö AB numera av Babcock & Wilcox Vølund AB har bland annat levererat en scrubber till SYSAV i Malmö.

Sedan den 1 januari 2010 har Götaverken Miljö AB ägts av Babcock & Wilcox Vølund A/S i Danmark.

– Under de senaste åren har vi integrerats mer och mer med vårt moderbolag och vi bygger för närvarande fyra nyckelfärdiga energiåtervinningsanläggningar i Storbritannien tillsammans. Det kändes därför naturligt för oss att ta steget att också verka under samma bolagsnamn, Babcock & Wilcox Vølund, säger vd Lennart Gustafsson. Våra nuvarande kontor och verksamheter i Danmark och Sverige är kvar som separata, juridiska bolag och alla avtal med oss är oförändrade.

Babcock & Wilcox Vølund AB är ett renodlat CleanTech-företag specialiserat på rökgasrening och energiåtervinning inom området energi ur avfall och biobränsle. Bolaget har de ledande produkterna ADIOX® och MERCOX™ för avskiljning av dioxin och kvicksilver i samband med avfallsförbränning. Absorptionsvärmepumpar och -kylmaskiner levereras för återvinning av energi och generering av miljövänlig kyla från fjärrvärme under sommaren.

 

Götaverken Miljö AB numera av Babcock & Wilcox Vølund AB har bland annat levererat en scrubber till SYSAV i Malmö.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy