Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

Gröna Bilister rekryterar ny generalsekreterare

Gröna Bilister byter namn till Gröna Mobilister och lanserar i samband med namnbytet en ny webbplats samt anställer en generalsekreterare.

Stefan Andersson blir ny generalsekreterare för Gröna Mobilister.

– Gröna Mobilister har en unik position i Sverige som den enda konsumentinriktade mobilitetsföreningen. Namnbytet ger oss förutsättningar att växa – om vi ska nå klimatmålen måste vi växla upp, säger han.

Bredare verksamhet i dag

När Gröna Bilister startade låg fokus främst på “grön bilism” – att förbättra och stärka bilisters medvetenhet att köra mer hållbart, för miljöns skull. I dag är föreningens verksamhet bredare och innefattar inte bara bilar och drivmedel, utan handlar även om hållbar mobilitet i bredare bemärkelse där beteendeförändringar är nödvändiga för att nå samhällsmål kopplade till klimat, miljö, hälsa och säkerhet.

Föreningen belyser andra färdmedel som alternativ till bilen och betonar vikten av framsynt mobilitetsplanering. Därför byter Gröna Bilister nu namn till Gröna Mobilister.

– Vårt namn ska matcha vilka vi är, vad vi gör och vad vi står för. Föreningen har länge varit mycket bredare än bara “grön bilism”. Därför byter vi nu namn till Gröna Mobilister, säger Marie Pellas, ordförande för Gröna Mobilister i ett pressmeddelande.

Läs mer: Lena Ek lämnar ordförandeposten för Södra

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy