Alla ämnen
Karriär

Håkan Larsson blir strategichef i Södra-koncernen

Håkan Larsson, skogsdirektör och affärsområdeschef för Södra Skog, övergår till att bli ansvarig för strategifrågor i Södra-koncernen. Han fortsätter som medlem i Södras koncernledning och kommer även framöver att rapportera till vd Lars Idermark.

– Efter drygt fyra mycket givande och utvecklande år som ansvarig för Södra Skog och verksam i mer än 20 år inom detta affärsområde har jag känt att tiden varit mogen för nya arbetsuppgifter. Därför är jag mycket glad över att få möjlighet att arbeta med de mer långsiktiga frågorna inom Södra, säger Håkan Larsson.

– I vår omvärld sker stora och snabba förändringar. Ökad globalisering och digitalisering förändrar företags affärsmodeller. Skogens roll som en aktiv aktör i en mer skogsbaserad bioekonomi efterfrågas allt mer. Håkan Larsson som är en drivande och erfaren person ges nu möjlighet att arbeta med dessa strategifrågor för hela koncernen, vilket kommer att vara till stor affärsnytta för Södra, säger Lars Idermark.

Förändringen sker från och med 1 september och innebär att Håkan Larsson lämnar rollen som ansvarig för affärsområdet Södra Skog. Rekrytering av efterträdare till posten som skogsdirektör inleds omgående. Tillförordnad chef för affärsområdet Södra Skog blir Södras virkeschef Olof Hansson.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy