Alla ämnen
Karriär

Han blir ny klimat- och energiexpert på Sveriges Allmännytta

Han kommer närmast från HSB Riksförbund där han varit miljöchef sedan 2014.

Sveriges Allmännytta
Magnus Ulaner, klimat- och energiexpert på Sveriges Allmännytta. Foto: Kalle Nordlund Sveriges Allmännytta

Magnus Ulaner blir ny klimat- och energiexpert på Sveriges Allmännytta. Han tillträder tjänsten 24 januari 2022 och har arbetat i flera olika roller inom miljöområdet, både lokalt inom HSB och på HSB Riksförbund. Sedan 2014 har han varit miljöchef med ansvar för bevakning och påverkan på lagar och regler inom miljö, energi och hållbarhet, i Sverige och på EU-nivå. Han har även stöttat HSB:s föreningar och bolag inom miljö, energi och hållbarhet på strategisk nivå.

– Vi är mycket glada över att Magnus har valt att börja hos oss. Jag är helt övertygad om att Magnus med sin förståelse och sitt engagemang för klimat- och energifrågor kommer vara ett stort stöd till våra medlemsföretag i deras strävan att bli klimatneutrala, säger Jonas Högset, fastighet- och hållbarhetschef på Sveriges Allmännytta i ett pressmeddelande.

Engagerad i fossilfri byggsektor

Magnus har representerat HSB i branschgemensamma initiativ som Färdplan för fossilfri byggsektor, Färdplan för fossilfri uppvärmning och BeBo (Energimyndighetens nätverk för energieffektiva flerbostadshus) samt varit ledamot i värmemarknadskommittén och ordförande i Miljöbyggnads operativa råd.

På Sveriges Allmännytta blir fokus klimat- och energifrågor.

– Klimatfrågan berör alla sektorer i samhället och påverkar så många andra frågor globalt såväl som lokalt. Min förhoppning är att kunna bidra till Sveriges Allmännyttas arbete för en bostadssektor som är socialt hållbar, resurs- och klimateffektiv, säger Magnus Ulaner.

Läs mer: Boom på pelletskaminmarknaden när elpriserna skenar

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy