Alla ämnen
Karriär

Henrik Johansson Casimiro blir ny vd för Adven

Adven tillsätter ny vd i Sverige. Efter tre händelserika år av tillväxt lämnar Ilkka Niiranen över stafettpinnen till Henrik Johansson Casimiro som utsetts till ny vd av styrelsen. Henrik kommer senast från rollen som operativ chef på Adven.

Henrik Johansson Casimiro har lång erfarenhet inom energibranschen med flertalet olika roller och befattningar som processingenjör, bränslechef, driftchef, regionchef och VD. I samband med att Adven förvärvade E.ON Värme Lokala Energilösningar Aktiebolag (‘EVLE’) i december 2017 övergick Henrik till rollen som operativ chef på Adven i Sverige. Henrik har sedan dess ingått i Advens koncernledning. Han är född 1976 och utbildad kemiingenjör. Henrik tillträder den 1 april.

Henrik Johansson Casimiro
Henrik Johansson Casimiro är ny vd för Adven. Henrik Johansson Casimiro

– Sverige är en väldigt betydelsefull marknad för Adven och vi är beredda att göra stora investeringar där för att växa vår affärsmodell med att erbjuda energi- och vattenlösningar som en tjänst. Den här utnämningen är därför väldigt viktig. Det gläder mig att Henrik nu ska leda teamet framåt. Jag är övertygad om att han har den rätta drivkraften, erfarenheten och framför allt ledarskapsförmågan för uppdraget, säger Advens koncernchef Jyrki Vainionpää.

Energigivande och spännande

– Det känns energigivande, spännande och ansvarsfullt att få leda Adven i Sverige, särskilt i dessa tider då vårt ansvar är tydligare än någonsin. Det är nu viktigt att vi accelererar arbetet med att möjliggöra för industrin att fortsätta sin omställning till förnybar och cirkulär energi- och vattenhantering. Vi ska också fortsätta säkra och utveckla vår befintliga samhällsviktiga infrastruktur så som kritisk energiförsörjning till livsmedels- och läkemedelsindustrin men även våra fjärrvärmenät runt om i landet, säger tillträdande vd Henrik Johansson Casimiro.

Fördubbling inom fem år

– Vi är ett växande företag och ska bli dubbelt så stora inom en femårsperiod samtidigt som vi ska leverera på våra ambitiöst satta hållbarhetsmål. För oss går dessa två mål till mångt och mycket hand i hand. Jag ser det nu som mitt uppdrag att lyfta all den unika kompetens vi har inom bolaget och se till att vi jobbar tillsammans för att uppnå våra mål, avslutar Henrik.

Vid tidpunkten då Henrik tillträder övergår tidigare vd Ilkka Niiranen till rollen som SVP, Operational Excellence och Affärsutveckling inom Adven koncernen.

– Ilkka är varmt välkommen tillbaka hem nu när hans uppdrag i Sverige avslutats som planerat. Ilkka har framgångsrikt lett vår första kraftiga tillväxtfas i Sverige och tack vare det har Henrik och teamet i Sverige nu en solid grund att stå på inför nästa fas, avslutar Jyrki Vainionpää.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy