Alla ämnen
Skogsbränsle

John Deere presenterar kranspetsstyrning för skördare

John Deere lanserar en efterlängtad världsnyhet på Elmia Wood: Nu har de tagit fram sin kranspetsstyrning även för skördare. Dessutom blir det både provkörning av flera skogsmaskiner och test av simulatorer i deras monter, skriver Elmia i ett pressmeddelande.

John Deeres nya skördare 1170G med åtta hjul har världspremiär på Elmia Wood.
John Deeres nya skördare 1170G med åtta hjul har världspremiär på Elmia Wood. John Deeres nya skördare 1170G med åtta hjul har världspremiär på Elmia Wood.

– Besökarna får prova på den nya tekniken under mässan, säger Dieter Reinisch på John Deere.

Kranspetsstyrning för skogsmaskiner är en riktigt Elmia Wood-nyhet som utvecklats under tre mässor. John Deere presenterade idén med hjälp av en skotarsimulator 2009, där entreprenörerna fick testa och komma med synpunkter. På Elmia Wood 2013 var det världspremiär för skotare med kranspetsstyrning, som blivit en mycket uppskattad funktion.

Våra kunder berättar att de kör ett lass mer per arbetspass tack vare kranspetsstyrningen, säger Dieter Reinisch.

Och nu är det dags för det som branschen pratat om i tio år: Kranspetsstyrning för skördare. Världsnyheten presenteras på Elmia Wood, installerad i en John Deere 1270 skördare. Funktionen kan testas av mässans besökare både i verkligheten och i simulatorer.

Samtidigt presenterar John Deere en uppdaterad version av kranspetsstyrningen för skotare. Nyheterna finns i mjukvaran, vilket innebär att entreprenörer som redan har funktionen i sina skotare, får tillgång till nyheterna vid nästa servicetillfälle.

Alla maskinmodeller från John Deere visas på mässan, inklusive de tre nya mellanskotarna i
G-serien 1110G, 1210G och 1510G. Dessutom visas den första skördaren i G-serien 1170G med åtta hjul. Det är en mindre maskin med brett användningsområde, från gallring till lättare slutavverkning.

Ett återkommande önskemål vid tidigare mässor har varit att få provköra maskiner. Nu blir denna önskan uppfylld. John Deere erbjuder bland annat provkörning av skotare med roterande och nivellerande hytt. Det är närmast standard på de nordiska marknaderna, men utomlands väljer entreprenörer ofta fast hytt av kostnadsskäl.

– På Elmia Wood får de möjligheten att uppleva mervärdet med en roterande och nivellerande hytt, säger Dieter Reinisch.

Elmia Wood går av stapeln 7-10 juni och tidningen Bioenergi är så klart på plats!

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy