Alla ämnen
Karriär

Lars Völkel blir ny chef på chef för Stora Enso Wood Products

Stora Enso har utsett Lars Völkel till EVP och chef för divisionen Wood Products och medlem i koncernledningen. Han tillträder den 1 juli 2020 och kommer att vara baserad i Stockholm.

Lars Völkel är tysk medborgare och för närvarande vd på Ambibox GmbH, ett företag inom förnyelsebar energi och laddningsteknik för elfordon i Tyskland. Han har tidigare arbetat som vd för Franke Kitchen Systems i Schweiz och som EVP, Luxury Retail and Professional samt vd för Poggenpohl inom den europeiska kökskoncernen Nobia. Lars Völkel har dessutom innehaft diverse ledande positioner inom Electrolux. Han har en magisterexamen i företagsekonomi och en examen i ledarskap från IMD i Lausanne.

Lars Völkel har omfattande erfarenhet av ledarskap inom alla delar av värdekedjan, med särskilt fokus på den kommersiella sidan. Han är van att leda en organisation även inom utmanande affärsmiljöer och att omvandla strategi till handling.

Gedigen bakgrund inom ledarskap och produktion

– Jag är mycket glad att få välkomna Lars Völkel till Stora Enso och vår ledningsgrupp. Lars erfarenhet passar perfekt ihop med vårt mål att öka tillväxttakten för divisionen Wood Products. Genom att tillhandahålla träbyggnadslösningar med positiv klimatpåverkan möjliggör vi en övergång i samhället till mer hållbara byggmetoder. Lars kommer att bidra med kommersiell erfarenhet genom sin gedigna bakgrund inom ledarskap och produktion. Jag värdesätter dessutom hans beprövade erfarenhet inom affärstransformation samt förmågan att leda företag till lönsam tillväxt genom innovation och digitalisering, säger Stora Ensos vd och koncernchef Annica Bresky.

Lars Völkel är tysk medborgare och för närvarande vd på Ambibox GmbH
Lars Völkel är tysk medborgare och för närvarande vd på Ambibox GmbH Lars Völkel är tysk medborgare och för närvarande vd på Ambibox GmbH

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy