Alla ämnen
Bioenergi nr 1-2023

Läs Bioenergi nr 1-2023 som e-tidning nu

Läs Bioenergi nr 1-2023 som e-tidning nu
Pernilla och Johan Ekfeldt driver kafferosteriet Gringo Nordic tillsammans med Magnus Alfjärd. Pernilla Ekfeldt är projektledare för ett projekt som går ut på att rosta kaffe med kaffeskal och träpellets. Foto: Jacob Karström.

Bioenergi nr 1-2023 har temat Utrustningsleverantörer. Vi fokuserar också på biovärme, kraftvärme samt rökgasrening. Här är några av de artiklar du kan läsa i nya Bioenergi nr 1-2023.

Politisk misstro hotar bioenergin i Köpenhamn

Trots att pellets och flis gjort Köpenhamns fjärrvärme i det närmaste fossilfri, så tycks politikerna i staden vilja fasa ut bioenergin så snart som möjligt. Läs mer i e-tidningen.

558 biovärmenät på biovärmekartan 2023

Biovärmekartan följer med papperstidningen och finns att ladda ner från bioenergitidningen.se. Här finns uppdaterade data om hur mycket biovärme som levererats i fler än hälften av alla biovärmenät.

Nytt koncept ska ge rök utan eld

Ulf Hagström, vd för Ecomb har lanserat ett koncept för att kombinera vätgasproduktion med CCS och Ecomb-tekniken och på så vis få bort upp till 99 procent av utsläppen. Läs om hur det fungerar i e-tidningen.

Innovativ kafferost drivs med träpellets och kaffeskal

I en gemensam satsning med en grupp företag samt Vinnova, Formas och Energimyndigheten har en mycket speciell kafferost utvecklats och provats i labbmiljö.

Läs hela Bioenergi nr 1-2023 som e-tidning.

Du som är prenumerant eller medlem i Svebio har möjlighet att läsa nya numret av Bioenergi som e-tidningen. Om du inte loggat in tidigare behöver du aktivera ditt premiumkonto och välja lösenord. Det gör du på bioenergitidningen.se – när du aktiverat ditt konto – gå tillbaka till bioenergitidningen.se och logga in där.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy