Alla ämnen
Karriär

Magnus Kagevik får utökat ledarskapsansvar inom Lantmännen

Lantmännens chef för division Energi, Magnus Kagevik, intar rollen som Chief Operating Officer (COO) och blir i samband med det övergripande ansvarig för divisionerna Lantbruk och Energi. Syftet är att förstärka koncernens högsta ledning och skapa ett ytterligare fokus på Lantmännens spannmålsflöde.

Magnus Kagevik, chef för division Energi, utses till Lantmännens Chief Operating Officer (COO), en helt ny roll inom koncernen. Samtidigt blir Magnus övergripande ansvarig för divisionerna Lantbruk och Energi. Affärerna i division Energi är viktiga delar av Lantmännens affärsportfölj, och är till stor del beroende av försörjningen av spannmål från division Lantbruk.

– Vi har ambitionen att skapa lönsam tillväxt i våra affärer, samtidigt som vi står inför en förväntad lågkonjunktur. Det är därför mycket positivt att Magnus Kagevik med sin gedigna ledarskapserfarenhet och starka industriella kompetens tar denna bredare ledarskapsroll, och på så sätt förstärker koncernens högsta ledning. Den nya rollen är också ett viktigt steg i att ytterligare stärka vårt fokus på koncerns spannmålsflöde, säger Per Olof Nyman, Lantmännens vd och koncernchef.

Magnus och Elisabeth ingår fortsatt i Lantmännens koncernledning

Magnus behåller sin position som chef för division Energi och kommer fortsätta att rapportera till Lantmännens vd och koncernchef, Per Olof Nyman. Elisabeth Ringdahl – chef för division Lantbruk – fortsätter i sin roll, men kommer fortsättningsvis att rapportera till Magnus i rollen som COO.

– Jag ser fram emot att ta mig an den här ledarskapsrollen, och möjligheten att jobba med mer koncernövergripande frågor och att stärka samarbetet mellan divisionerna. Elisabeth Ringdahl och jag kommer att ha ett nära samarbete kring viktiga frågor som till exempel spannmålsförsörjning, och det ska bli spännande att komma ännu närmare affärerna i division Lantbruk, säger Magnus Kagevik.

Både Magnus och Elisabeth ingår fortsatt i Lantmännens koncernledning. Förändringen träder i kraft den 1 maj.

Lantmännens chef för division Energi, Magnus Kagevik, intar rollen som Chief Operating Officer (COO)
Lantmännens chef för division Energi, Magnus Kagevik, intar rollen som Chief Operating Officer (COO) Lantmännens chef för division Energi, Magnus Kagevik, intar rollen som Chief Operating Officer (COO)

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy