Alla ämnen
Karriär

Magnus Kagevik ny chef för Lantmännens division Energi

Magnus kommer närmast från en roll som Executive Vice President Assa Abloy AB & President APAC i Hong Kong. Han tillträder sin nya roll på Lantmännen den 1 mars.

Tidigare har Magnus Kagevik haft ett flertal ledande roller inom Assa Abloy och dessförinnan inom Whirlpool, med placeringar i bland annat Tjeckien, Storbritannien, Italien och Frankrike. I sin roll som chef för division Energi kommer Magnus även att ingå i Lantmännens koncernledning.

Magnus Kagevik chef för Lantmännens division Energi.
Magnus Kagevik chef för Lantmännens division Energi. Magnus Kagevik chef för Lantmännens division Energi.

– Jag vill hälsa Magnus varmt välkommen till Lantmännen och division Energi. Magnus har en gedigen industriell kompetens och erfarenhet från ledande roller, samt en internationell kompetens som blir allt viktigare för de expanderande affärerna inom division Energi. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans, och känner mig säker på att Magnus är rätt person att fortsätta leda divisionen framåt, säger Per Olof Nyman, Lantmännens vd och koncernchef.

– Jag ser fram emot att börja arbeta på Lantmännen och division Energi, det är ett väldigt spännande företag med unika förutsättningar och stora möjligheter. Efter många års arbete utomlands ser jag också fram emot att få Sverige som min hemmabas och att få vara med att driva utvecklingen av affärerna med fokus på lönsam tillväxt, tillsammans med alla medarbetare inom Lantmännen, säger Magnus Kagevik.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy