Alla ämnen
Karriär

Mattias Goldmann lämnar vd-posten på Fores – tankesmedjan står stadigt

Efter sex år som vd lämnar Mattias Goldmann den gröna och liberala tankesmedjan Fores i oktober för att bli Chief Sustainability Officer på Sweco. Fores bygger vidare på den etablerade verksamheten, kommer att förstärka kampen för liberala värderingar och i sinom tid rekrytera en ny vd. Från oktober tar Andreas Bergström vid som tf vd.

– Vilken tid det varit! Jag är så oerhört stolt över hur Fores blivit en välkänd mötesplats för fördjupade samtal, en flitigt citerad kunskapskälla och en viktig aktör när besluten ska växa fram inom politik och näringsliv. Vi har växt i storlek, anseende, relevans och trovärdighet och jag känner mig helt trygg i att tankesmedjor som Fores bara kommer att öka i betydelse framgent, säger Mattias Goldmann.

Under sin tid på Fores har Mattias Goldmann bland annat utnämnts till Mäktigast i Hållbarhetssverige, dubbats till riddare av franska regeringen för sitt klimatarbete och tagit emot Hugo-priset för mest innovativa hållbarhetsarbete.

– Vi är oerhört imponerade och tacksamma över det arbete Mattias med kollegor gjort på Fores, och önskar honom lycka till i sin nya roll. Samtidigt är vi trygga för Fores fortsättning; det är nu en etablerad verksamhet med mycket kompetenta medarbetare, en tydlig profil och en viktig roll även framgent, säger Lars Weinehall, styrelseordförande för Fores.

Regional närvaro

Fores har idag drygt 20 medarbetare som verkar inom programmen Digitala samhället, Ekonomiska reformer & entreprenörskap, Klimat samt Migration & integration. Med Fores Nord i Umeå, Väst i Göteborg och Syd i Malmö har Fores byggt upp en regional närvaro utanför huvudstaden, och med nätverk som 2030-sekretariatet har man framgångsrikt agerat brobyggare mellan politik, näringsliv och forskning.

Från oktober tar Andreas Bergström vid som tf vd. Andreas är i nuläget vice vd och programchef för Ekonomiska reformer & entreprenörskap. Fores återkommer längre fram med profil för rekrytering av ny vd, samt med datum för avtackning av Mattias.

Mattias Goldmann lämnar vd-posten på Fores – tankesmedjan står stadigt. Foto: Fores
Mattias Goldmann lämnar vd-posten på Fores – tankesmedjan står stadigt. Foto: Fores Mattias Goldmann lämnar vd-posten på Fores – tankesmedjan står stadigt. Foto: Fores

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy