Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

Nordisk Återvinning utökar flottan med gröna tungviktare från IVECO

Hos Nordisk Återvinning som arbetar med att insamla hushållsavfall runtom i Sverige lägger man stor vikt vid att välja fordon som optimerar arbetsdagen, har bra lastkapacitet och värnar om miljön. Nu beställer man 4 stycken IVECO Eurocargo biogasbilar som en del av en satsning på en mer hållbar fordonsflotta.

För att dra sitt strå till stacken i den gröna omställningen är det ingen hemlighet att ett stort steg på vägen är att ha ett öppet sinne för alternativa lösningar. Hos Nordisk Återvinning, dotterbolag till den ledande avfalls- och återvinningsaktören i Norge, Norsk Gjenvinning Renovasjon AS, arbetar man sedan 2012 med att insamla hushållsavfall runtom i Sverige, och här råder det inga tvivel om att fordonet spelar en nyckelroll.

Freddy Andersson (t.v) och Joakim Lysell (t.h) från Nordisk Återvinning välkomnar varmt de nya tungviktarna från IVECO.
Freddy Andersson (t.v) och Joakim Lysell (t.h) från Nordisk Återvinning välkomnar varmt de nya tungviktarna från IVECO. Freddy Andersson (t.v) och Joakim Lysell (t.h) från Nordisk Återvinning välkomnar varmt de nya tungviktarna från IVECO.

Med en vision om att avfall blir lösningen på framtidens resursproblem arbetar Nordisk Återvinning hela tiden på att vidareutveckla verksamheten – och det gäller i hög grad även de fordon som används vid själva sophämtningarna. Som en del av en satsning på en mer hållbar fordonsflotta väljer man därför att beställa fyra stycken IVECO Eurocargo biogasbilar. Den första bilen levereras i mitten av mars.

Smartare avfallshantering med gas i tanken

Beställningen inkluderar en IVECO Eurocargo (12-ton), ML120E21-CNG-E6 och tre IVECO Eurocargo (16-ton), ML160E21-CNG-E6. Samtliga fordon är utrustade med automatlåda av typ Allison.

Hos Nordisk Återvinning välkomnar man varmt de nya tungviktarna. Freddy Andersson, projektledare anbud/uppstarter och inköp hos Nordisk Återvinning, säger:

– Bilen är ett av våra främsta verktyg under en arbetsdag och det gör att vi har flera faktorer som spelar in när vi beställer nya fordon. För oss är det till exempel viktigt med smidighet, att man kan lasta så mycket som möjligt och att man kan köra långt. På samma gång ställer kommunerna också krav och dem väger vi självklart även in i våra beslut.

Han fortsätter:

– Detta är vår första beställning på tunga IVECO-fordon. Just Eurocargo möter våra krav då de är nätta men samtidigt erbjuder hög lastkapacitet. Att de samtidigt är hållbara och drivs på biogas går hand i hand med vår ambition om en ännu grönare fordonsflotta.

Hållbar och lättmanövrerad i storstaden

IVECO Eurocargo har utvecklats för att vara en perfekt partner i stadsmiljöer och till kommunal användning. Lastbilen erbjuder inte enbart ett hållbart alternativ, den är dessutom effektiv och lättmanövrerad och kan tillgodose alla behov.

Jan-Åke Carlsson, Marketing Manager, IVECO North Europe & Baltics, avslutar:
– Det är extra roligt att en verksamhet som Nordisk Återvinning beställer våra Eurocargo biogasbilar då det är en modell som lämpar sig extra bra i städerna och som är optimerad för att effektivisera arbetet i verksamheter som deras. Vi är övertygade om att initiativet kommer att vara till gagn för både dem och miljön.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy