Alla ämnen
Teknik & Utrustning

Norditek AB blir representant för Tana i Sverige

Den finska tillverkaren av miljöteknikutrustning, Tana Oy och den svenska specialisten för återvinningsutrustning, Norditek AB har kommit överens om ett samarbete på den svenska marknaden. Norditek AB kommer att vara exklusiv återförsäljare för hela sortimentet av TANA-utrustning; TANA Avfallskompaktorer, TANA Shark avfallskrossar, TANA trumsiktar och TE skivsiktar. Det skriver Norditek i ett pressmeddelande.

Alla försäljnings- och marknadsaktiviteter för ny utrustning, reservdelar, och eftermarknad inklusive service hanteras av Norditek AB på den svenska marknaden.

”Vi är glada att kunna presentera vårt partnerskap med Norditek AB. Det är ett nöje och privilegium att ha en så stark partner som Norditek i Tana-teamet som stöd för våra försäljnings- och marknadsaktiviteter i Sverige. Med sin långa historia av bra service och deras professionella försäljnings- och serviceteam är vi övertygade om att innehållet i vår slogan ”From Waste to Value” kommer att uppfyllas för våra kunder inom återvinnings- och avfallshanteringsindustrin. ”säger Tanas vd Kari Kangas. Vi strävar efter att uppnå en tvåsiffrig marknads-andel i slutet av 2018.

Norditek är exklusiv återförsäljare för flera varumärken inom den tunga återvinningsindustrin, grus- och bergbranschen samt biomassaindustrin. Norditek tillverkar vindsikten VS1220 och virvelströmseparatorn EC1000 i Sverige.

Tana Oy

Tana Oy är ett miljöteknikföretag som specialiserat sig på maskiner och utrustning för mekanisk bearbetning av avfall. Företaget, historiskt känt för sina Avfallskompaktorer, är idag också känt för sina återvinningsmaskiner, främst den långsamtgående krossen som är unik i mångsidighet. Tana är en pionjär inom området för användandet av elektriska styrsystem, intelligens och telematik i sin återvinningsutrustning.

Tanas produkter exporteras till 70 länder genom sitt omfattande nätverk av lokala distributörer. Tana har en andel på 20% av marknaden för Avfallskompaktorer och är marknadsledande i flera länder. Tana lanserade sin produktlinje med TANA Shark långsamtgående avfallskrossar under 2006 och har lyckats nå en imponerande position på kort tid. Den tredje produktlinjen är de nyligen lanserade trum- och skivsiktarna.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy