Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

Nu kan förnybar diesel HVO100 tankas i BMWs bilar

HVO100 är en förnybar och fossilfri diesel, vilken kan minska CO2-utsläppen från bilar med upp till 90 procent. Nu är samtliga dieselbilar från BMW och MINI tillverkade från och med mars 2020 godkända för den förnybara dieseln.

BMW Group har länge arbetat för minskade utsläpp av växthusgaser från fordonsindustrin. Dels genom att förbättra effektiviteten i sina förbränningsmotorer men även genom att utveckla nya drivlinor, såsom rena elbilar, plug-in hybrider och i framtiden även bränslecellsbilar.

BMW-bil
Nu kan den förnybara dieseln HVO100 tankas i BMW Groups bilar. Nu kan den förnybara dieseln HVO100 tankas i BMW Groups bilar.

Helt eller delvis med HVO100

Nya framsteg görs även inom drivmedelsindustrin, och för att dra nytta av etableringen av nya miljövänliga alternativ har BMW arbetat för att säkerställa kompabilitet med dessa. Ett sådant är drivmedel är HVO100, som står för hydrerade vegetabiliska oljor, och som tillverkas med förnybara råvaror. Detta bränsle är nu godkänt för BMW och MINI:s nyare dieselbilar.
– För den svenska marknaden innebär det att samtliga dieselbilar från BMW och MINI som tillverkats från mars 2020 och framåt nu kan tankas delvis eller helt och hållet med HVO100 och därmed bidra till minskade utsläpp av växthusgaser, säger Carl Lindwall, informationschef BMW Group Sverige.

Fossilfri diesel

HVO100 är en hundra procent fossilfri och förnybar diesel som därmed kan bidra till kraftig minskning av CO2-utsläpp jämfört med vanlig diesel. Bränslet är en kemisk kopia av vanlig diesel, men med en något lägre energitäthet. HVO ingår i drivmedelsstandarden för paraffiniska bränslen (EN15940).

 

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy