Alla ämnen
Bränslehantering

Nu lanserar Tamtron en helt ny våg för timmerkran på virkesbilar och skotare.

Vågsystemet finns i två versioner. ONE Timber SG med Tamtrons nyutvecklade våglänk samt ONE Timber C avsedd för klassiska hydrauliska våglänkar med slanganslutning. Båda versionerna levereras med Tamtrons nya ONE-display som möjliggör uppkoppling mot den nya molntjänsten ONE Cloud.

Tamtron har här lyckats skapa ett modernt gränssnitt med touch-skärm som upplevs modernt och lättarbetat
Tamtron har här lyckats skapa ett modernt gränssnitt med touch-skärm som upplevs modernt och lättarbetat Tamtron har här lyckats skapa ett modernt gränssnitt med touch-skärm som upplevs modernt och lättarbetat

Vågsystemet erbjuds både för hyttmontage och för sittnock. Alla vanliga förekommande länkmodeller för olika kranspetsanslutningar finns tillgängliga i ONE SG. När det gäller hydrauliska våglänkar för slangdragning fortsätter vi som förut att leverera exakt samma hydrauliska länkar som tidigare.

Det första vågsystemet som bygger på Tamtrons nya plattform

ONE-plattformens bas är en helt ny molnlösning, med en modern arkitektur där synkning sker live mellan våg och moln. Nu finns möjligheten för skogskunder att kunna se och administrera våg och vågdata från en timmerkransvåg direkt från vilken uppkopplad skärm som helst, bara genom en inloggning. Detta innebär också att det är nu mycket enkelt att integrera vägningsdata från en timmerkransvåg direkt in i ett affärssystem eller liknande.

Displayen som innehåller mycket av det nya är en viktig komponent i det nya vågsystemet. Tamtron har här lyckats skapa ett modernt gränssnitt med touch-skärm som upplevs modernt och lättarbetat. Dessutom har man lyckats förbättra noggrannhet och precision dramatiskt även när man använder displayen tillsammans med en klassisk hydraulisk våglänk. Displayen kan erbjudas med uppkoppling mot nätet och vågsystemet kan därmed live-synkas mot ONE Cloud. Detta innebär också att Tamtrons servicepersonal snabbt kan utföra diagnostik på ett system.

Tamtron har lyckats kombinera noggrannheten och precisionen som kommer av lastcellstekniken med robustheten man är van från en traditionell hydraulisk våglänk. SG-våglänken innehåller avancerad teknik för att kompensera för accelerationer och olika förares arbetssätt vilket ger en mycket hög noggrannhet och repeterbarhet. SG-våglänken kommunicerar trådlöst via radio med ONE-displayen.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy