Alla ämnen
Bränslehantering

Ny tungviktskross från Neuenhauser

En helt ny generation av den enkelaxlade grovkrossen från Neuenhauser har sett dagens ljus – TARGO 3000XD, där XD står för extra duty.

TARGO 3000XD
TARGO 3000XD från Neuenhauser är en helt ny maskin som har utvecklats och förbättrats på fler än 50 punkter.

– Den nya generationen TARGO 3000XD är en helt ny maskin som har utvecklats och förbättrats på fler än 50 punkter. Maskinen är utrustad med Volvos senaste steg V dieselmotor för låga utsläpp och en extremt låg bränsleförbrukning, säger Anders Bruks och fortsätter:

– Typiska kunder för denna maskin är små och medelstora entreprenörer som köper den här maskinen i mobilt utförande. Den finns också i stationärt utförande med eldrift för fast installation i anläggningar. Jag ser ett det är fler som väljer att bygga stationära anläggningar, både för fin- och grovkrossning. I regel placeras en stationär kross i anslutning till inmatningen till den panna som ska ta emot bränslet. Eldriften är en stor fördel. En annan fördel är en ökad kontroll på bränslet som kan mellanlagras, säger Anders Bruks.

Funktioner som underlättar

Grovkrossen har flera nya funktioner. Under pågående drift reverserar och rensar det nya automatiska rensningsprogrammet effektivt rotorn från material som fastnat vid exempelvis krossning av besvärligt material som sängar och soffor. Operatören kan även själv när som helst aktivera rensningsprogrammet via fjärrkontrollen.

Maskinens larvbandsdrift kan köras samtidigt som krossningen pågår för snabbare flytt längs med materialhögarna samtidigt som en lång stack av krossat material kan lämnas bakom grovkrossen.

Andra nyheter är bland annat:

  • en kraftigare drivlina och trestegsväxellåda,
  • kraftigare mothållskam med delade slitplåtar för enklare service och underhåll,
  • en kraftigare rotor med ny infästning av krosständerna,
  • stora öppningsbara luckor vid motor och rotor för god åtkomst vid service och underhåll.

Denna text publicerades först i Bioenergi nr 4-2020 som finns att läsa som e-tidning här.


 

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy