Alla ämnen
Skogsbränsle

Nytt nummer av Bioenergi ute!

Redan nu kan du som prenumerant eller medlem i Svebio läsa Bioenergi nr 6 som e-tidning. I årets sista nummer av bioenergi lägger vi fokus på bränslehantering, närvärme och energiåtervinning ur avfall. Läs om flisentreprenören Maskinflisning som har investerat i nya maskiner och satsar på att göra en ”turn around” med Lotta Elmfeldt som vd sedan drygt ett år tillbaka.

Inom sönderdelning av biobränsle, avfall och returträ noterar vi flera aktörer som talar om trenden att förädla det krossade materialet allt mer. Det handlar om att producera ett bra material från början, sikta bort finfraktioner och annat oönskat material samt ta till vara tyngre fraktioner som har ett värde, som metaller. Flera aktörer utvecklar tjänster för att på ett effektiv och tillförlitligt sätt separera allt fler fraktioner för att öka värdet på det sönderdelade materialet.

I vår uppdaterade Närvärmeöversikt presenterar vi 52 leverantörer av utrustning och tjänster för att konvertera från fossil till förnybar värme eller ånga. Vi skriver om några leverantörer och projekt inom närvärme. Läs artikeln om företaget som har 498 pannor i drift i Sverige och som ökar antalet med ett tiotal varje år. Vi skriver också om Jämtkraft som med hjälp av bioenergi bidrar till att göra alpina VM i Åre 2019 till ett fossilfritt världsmästerskap. Missa inte heller artikeln om den stolta leverantören som ska leverera en ny forskningsanläggning för träpulverförbränning till Chalmers i Göteborg.

God Jul och Gott Nytt År önskar vi på redaktionen!


De första åtta sidorna är öppna, därefter krävs inloggning för att läsa.
Användarnamn: Bioenergi
Lösenord: Se sidan 58 i Bioenergi nr 6-2017 ELLER i veckobrevet från Svebio måndag 11/12-2017
Kontakta Sofie Samuelsson om du saknar ditt lösenord: sofie@bioenergitidningen.se

Bioenergi nr 6-2017 hittar du här


Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy