Alla ämnen
Skogsbränsle

OP Gruppen har köpt Erjo OSW

Den 12 juli 2016 försattes Erjo OSW i konkurs. Mindre än en månad senare hade OP Gruppen köpt företaget. Köpet skedde den nionde augusti och den 15 augusti övertogs driften. I ett pressmeddelande i augusti beskrevs skälen till att OP Gruppen tagit över.

erjo
OP Erjo AB kommer under varumärket Erjo fortsätta producera mobila och stationära flishuggar. Synergier förväntas med tillverkning av Erjos produkter och försäljning av Doppstadts program inom samma koncern. På bilden en Erjo 9/93 stationär trumhugg som drivs av en 315 kW elmotor, strax innan leverans till ett värmeverk i norra Sverige som både flisar sitt eget material och säljer vidare.

För att bredda vår närvaro i energi- och återvinningsbranschen, har OP Gruppen köpt upp konkursade bolaget Erjo OSW. Det nya bolaget kommer att drivas som ett helägt dotterbolag till Olofsson Persson under namnet OP Erjo.

OP Gruppen kommer att fortsätta tillverkning och service av maskiner i Markaryd. Vidare vill OP Gruppen utveckla produkterna med den erfarenhet som finns på Erjo och i de övriga OP-bolagen. Genom OPs omfattande servicenät kan företaget erbjuda en stark serviceorganisation i Skandinavien. Det finns även planer på att bygga Doppstadts flismaskiner på lastbil i Markaryd. OP Erjo planerar även för att kunna erbjuda service på timmerpåbyggnader samt kranservice.

Bioenergi ringde upp Mats Olofsson, vd för OP Gruppen, i slutet av november för att höra vad som händer i OP Erjo.

– Vi är igång och bygger maskiner och utvecklar nya modeller. Vi har anställt flera konstruktörer och vi tittar mycket på lastbilsmonterade huggar. Vi håller på att utveckla två nya modeller och det tar mycket kraft, men vi är beslutsamma och kommer att lansera dessa modeller till Elmia Wood 2016. Vi håller också på att bygga om reservdelshanteringen med mera i Markaryd. OP Erjo ska bli ett modernt företag med kunden i centrum, säger Mats Olofsson.


 Denna text publicerades först i Bioenergi nr 6-2016

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy