Alla ämnen
Karriär

Pernilla Löfås blir ny hållbarhetschef på Derome

Pernilla Löfås kommer att börja som hållbarhetschef på Derome med uppdrag att driva koncernens hållbarhetsarbete mot klimatneutralitet 2030.

Derome vill utmana och utveckla. Därför har företaget antagit ambitiösa mål att bli ett klimatneutralt företag 2030 och att bygga Sveriges första klimatneutrala bostadsområde. Som hållbarhetschef kommer Pernilla Löfås att leda arbetet med dessa mål tillsammans med kollegor inom Derome.

Pernilla Löfås
Pernilla tillträder tjänsten som hållbarhetschef på Derome den 24 maj 2021. Pernilla tillträder tjänsten som hållbarhetschef på Derome den 24 maj 2021.

– Hållbarhetsarbetet är centralt för Derome. Tillsammans med våra kunder och partners vill vi bidra till hållbara samhällen. Jag är mycket glad att välkomna Pernilla till Derome. Med sin kunskap och erfarenhet kommer hon att kunna hjälpa oss att nå våra hållbarhetsmål och därmed stärka både Deromes och våra kunders konkurrenskraft, säger koncernchef Magnus Andersson.

Hållbarhet med affären i fokus

Pernilla Löfås har lång erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete inom miljö och hållbarhet. De senaste sju åren har hon drivit utvecklingen på NCC Building inom materialval, avfall, cirkulärt byggande och klimatberäkningar samt projektlett arbetet med en handlingsplan för klimatneutralitet. Pernilla är utbildad kemist med miljökompetens och har tidigare arbetat som senior forskare inom läkemedelsindustrin.

– Jag ser fram emot att, med kunden och affären i fokus, fortsätta driva Deromes utveckling av hållbara produkter och arbetssätt. Derome vill vara i framkant och utmana både sig själva och branschen. Det lockar mig. Att tillsammans med andra hitta lösningar som driver branschen framåt är det som ger mig glädje i mitt arbete, säger Pernilla Löfås.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy