Alla ämnen
Bränslehantering

Portugisiskt storföretag går från naturgas till biobränsle

Portugisiskt storföretag går från naturgas till biobränsle
Portucel Soporcel är en portugisisk pappers- och massaproducent som grundades år 2001 genom sammanslagning av de två företagen Portucel och Soporcel. Bolaget har tidigare varit statligt ägd. Huvudkontoret finns i Setúbal, och produktionsanläggningar i Figueira da Foz, Setúbal och Cacia.

BMH Technology har fått uppdraget att leverera ett externt bränslehanteringssystem för finfördelad träbiomassa till Navigator Pulp Setubal.

BMH Technology har tecknat ett kontrakt med Navigator Pulp Setubal för en leverans med installation av ett hanteringssystem för finfördelad träbiomassa. Med detta system konverteras en av mesaugnarna för biomassa.

Huvudsyftet med projektet är att minska förbrukningen av naturgas, som är en stor utsläppskälla och står för en betydande del av produktionskostnaderna.

Ska ställa om alla mesaugnar i framtiden

Projektet kommer att göra den befintliga mesaugnen 1 helt oberoende av fossila bränslen. Denna bränslelösning syftar till att i framtiden göra driften av alla mesaugnarna 100 procent fossilfria.

Leveransen omfattar konstruktion, tillverkning, montering och driftsättning av ett externt bränslehanteringssystem för finfördelad träbiomassa. Systemet består av mottagningsstation, silolager, malning och pneumatisk transport till pulversilon.

– Efterfrågan på industriella koldioxidreduktionssystem har ökat på senare tid och BMH är med och bygger upp en värdefull referens för hela branschen, säger Marcos Arizti, försäljningschef för BMH Technology Oy.

Systemet kommer levereras och installeras 2024 och överlämnas 2025.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy