Alla ämnen
Karriär

Sekab inrättar ny tjänst – anställer hållbarhetschef

Sekab inrättar ny tjänst – anställer hållbarhetschef
Eva-Marie Byberg börjar som ny hållbarhetschef den 24 oktober 2022.

Hon kommer närmast från kommunikationsbyrån Gullers Grupp och ska nu axla rollen som ny hållbarhetschef på kemibolaget Sekab.

Eva-Marie Byberg börjar på Sekab – ett bolag som bland annat tillverkar acetaldehyd och etylacetat.

Sekab förädlar och omvandlar etanol till biodrivmedel och etanolbaserade kemikalieprodukter. De arbetar i katalytiska processer där etanolråvaran reagerar med väldigt hög effektivitet, och där den största biprodukten är vanligt vatten.

Stärka sin gröna profil

Nu vill de stärka sin gröna profil ytterligare genom att tillsätta en chef för hållbarhet.

– ­­Det känns fantastiskt att få välkomna Eva-Marie till Sekab. Vi ser tydligt hur hållbarhetsfrågorna blir alltmer affärsdrivande, därför måste Sekab vara närvarande och relevanta i fler sammanhang, säger Emil Källström, vd på Sekab i ett pressmeddeande.

Arbetat på Regeringskansliet

– Kemiindustrin behöver precis som alla andra ställa om och det snabbt. Sekab har en guldsits med produkter och kunskap som snabbt kan skapa förändring på riktigt. Genom att vi höjer både ambitionerna och rösten kan vi bidra till nya lösningar, säger Eva-Marie Byberg.

Eva-Marie Byberg har tidigare arbetat på Regeringskansliet i de politiska staberna hos statsråd, längst tid hos utbildningsminister och vice statsminister Jan Björklund. Närmast kommer hon från kommunikationsbyrån Gullers Grupp där hon varit seniorkonsult med fokus på strategisk kommunikation och public affairs.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy