Alla ämnen
Biokraft

Solör Bioenergi har nytt beredskapslager för briketter i Floby

Solör Bioenergi har nytt beredskapslager för briketter i Floby
1 600 ton briketter kommer kunna hanteras i det nya lagret i Floby som Solör Bioenergi byggt för att trygga sin fjärrvärmevärmeleverans. Foto: Emanuel Ström

Nu står det nya lagret för briketter klart i Floby, som Solör Bioenergi byggt bredvid deras fjärrvärmeanläggning.

Med en kapacitet på 1 600 ton spelar lagret en viktig funktion för att säkra tillgången på biobränsle och därmed även trygga leverans av fjärrvärme ut mot kunderna.

På fjärrvärmeanläggningen i Floby produceras cirka 11 000 megawattimmar fjärrvärme varje år till villor, flerfamiljshus och industrier i Floby.

På anläggningen eldas framför allt briketter och askan förs tillbaka till skogen. Bränslet kommer från träindustri i närområdet och fjärrvärmen är märkt med Bra miljöval. Brikettlagret är 1 000 kvadratmeter och uppbyggt av betongblock i tre lager med en tältbyggnad ovanpå.

Säkrar leverans till kunder

I lagret beräknas 1 600 ton briketter kunna hanteras och det kommer vara möjligt att lagra briketter för större delen av säsongen. Om det skulle bli problem med transporter eller om andra oförutsägbara händelser inträffar, säkrar lagret leveransen till kunderna.

– Satsningen på ett eget lager för briketter är väldigt viktigt för att säkra tillgången på bränsle året runt. Genom att vi lagrar biobränsle ger det oss en trygghet att kunna leverera fjärrvärme även när tillgången på bränsle är mindre under vintermånaderna, säger Nicklas Eld, regionchef Solör Bioenergi Väst.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy