Alla ämnen
Biovärme

Större efterfrågan på Solör Bioenergis gröna biovärme

Större efterfrågan på Solör Bioenergis gröna biovärme
Solör Bioenergi levererar numera fjärrvärme till det nya bostadsområdet Västra station i Höör. Fotograf: Marit Lasson

Solör Bioenergi driver sedan många år tillbaka fjärrvärmeanläggningen i Höör som förser villor, flerfamiljshus, verksamhets- och industrifastigheter med klimatsmart och hållbar biovärme.

Nu har leveransen utökats då Solör Bioenergi levererar fjärrvärme till det nya bostadsområdet Västra station i Höör.

Verksamheten omfattar även energiåtervinning av impregnerat trä och produktion av biobränsle. Genom att ta tillvara på skogens resurser vill Solör bana väg för ett hållbart samhälle med minskade koldioxidutsläpp.

Två biobränslepannor

Solör Bioenergi driver sedan många år tillbaka fjärrvärmeanläggningen i Höör som förser villor, flerfamiljshus, verksamhets- och industrifastigheter med klimatsmart och hållbar värme. På fjärrvärmeanläggningen, som ligger i industriområden Mården, finns två biobränslepannor som levererar cirka 25 GWh per år.

Biobränslepannorna, vilka är anslutna till en rökgaskondenseringsanläggning som värmer upp returvattnet från nätet, eldas med biobränsle från lokala aktörer. Bränslet består framför allt av material som blir överskott inom skogsindustrin så som grenar, toppar och sågspån.

Fakta

Solör Bioenergy Group

Solör Bioenergy Group är en aktör inom förnybar energi baserad på trädbränslen med 465 000 användare varje dag. Bolaget finns på 249 platser i framför allt Sverige och Norge där de producerar och distribuerar fjärrvärme, ånga och el till bostäder, företag, offentliga verksamheter och industrier.

Ökar leveransen

Nu har leveransen utökats då Solör Bioenergi sedan i somras levererar fjärrvärme till det nya bostadsområdet Västra station i Höör, genom en ny stamledning som lagts ner i gatan.

Det nya området kommer att byggas upp i etapper, där Trygghetsboendet Bangårdsterrassen är först ut. Årsförbrukning för fastigheter beräknas till 202 MWh.

– I tider som dessa är vi extra stolta över att över att ännu en gång fått förtroendet att leverera en stabil och hållbar lösning, säger Flemming Rasmussen, regionchef Solör Bioenergi Syd.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy