Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

Stockholmsmässan ställer om till förnybart drivmedel med hjälp av Triboron

Stockholmsmässan ställer som första svenska mässanläggning om hela sin fordonspark till att köra på 100 procent förnybart bränsle. Genom användning av teknik från Triboron och att tanka med vegetabilisk olja minskar bränsleförbrukningen med fem procent. Detta gör att Stockholmsmässan släpper ut 45 ton mindre CO2 om året.

Efter ingående tester ställer nu Stockholmsmässan om till att använda 100 procent förnybart bränsle, så kallad HVO (hydrerad vegetabilisk olja) i hela bolagets fordonspark. Dessutom används Triborons teknologi för att minska förbrukningen.

Stockholmsmässan
Stockholmsmässan ställer som första svenska mässanläggning om hela sin fordonspark till att köra på 100 procent förnybart drivmedel. Stockholmsmässan ställer som första svenska mässanläggning om hela sin fordonspark till att köra på 100 procent förnybart bränsle.

– Jag är mycket nöjd med att kunna ställa om till 100% förnybart bränsle och samtidigt också minska förbrukningen. Med detta bidrar Stockholmsmässan till ett bättre klimat och stöttar det fortsatta arbetet för en hållbar mötesplats i ”The Capital of Scandinavia”, säger Rikard Skärebo, produktionschef på Stockholmsmässan.

Triborons teknologi tillsammans med biobränslet reducerar bränsleåtgången i Stockholmsmässans fordon med i genomsnitt fem procent. På årsbasis motsvarar det mer än ett ton i minskad bränsleförbrukning, och därmed också en avsevärd minskning av CO2-utsläppen som blir 45 ton lägre om året.

– Stockholmsmässan är ett bra exempel på företag som prioriterar hållbarhet på riktigt. Genom att ställa om sin fordonspark till biobränsle och dessutom integrera Triborons teknologi sänker de sin klimatpåverkan här och nu. Förhoppningsvis inspirerar detta fler företag och myndigheter till att göra likadant, säger Pär Krossling, VD för Triboron.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy