Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

Välkommen på digital workshop 13 april: Hur får vi fram mer svenska biodrivmedel?

Sverige har tagit ledningen i Europa på biodrivmedel och förlänger reduktionsplikten till 2030. Svensk potential är stor och flera svenska teknologier utvecklas. För att investeringarna ska komma behövs mer från politiken. Hur kan en kraftigt växande marknad förändras till mer inhemsk produktion? Vad behövs i form av långsiktiga styrmedel?

Industrin är redo och flera projekt pågår för att bygga stora bioraffinaderier. Hur ska dessa fabriker kunna finansieras? Nu möts industrin politikerna för att diskutera en rad konkreta förslag. För att nå riksdagens mål om noll nettoutsläpp av koldioxid behöver industrin investera omkring 200 miljarder kronor till 2045 i nya svenska anläggningar. Hur får vi fram klimatinvesteringar i infrastruktur?

Hur får vi fram mer svenska biodrivmedel?
Hur får vi fram mer svenska biodrivmedel? Hur får vi fram mer svenska biodrivmedel?

Digital Workshop

Vad: Digital workshop ”Hur får vi fram mer svenska biodrivmedel?”
När: 13 april, kl 13.00-16.00
Hur: Online via Zoom
Webbinariet är öppet för alla intresserade och arrangeras av Svebio i samarbete med Vinnova och projektpartners Sekab, Södra, Renfuel, Energifabriken, Sveriges Åkeriföretag och Porcupine.

Svar på viktiga frågor

Hur kan investeringar i klimatprojekt ta fart? Vad kommer Energimyndighetens utredning ge för förslag? Regelverket i EU och Sverige blir alltmer detaljerat – hur påverkar det investeringarna? Hur mycket kan skogsindustrin bidra med och vad kommer elektrobränslen ge?

Till program och anmälan

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy