Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

Valmet levererar automationssystem till ny bioetanolanläggning i Österrike

Valmet kommer att leverera automatisering till AustroCels bioetanolanläggning som håller på att byggas i Hallein, Österrike. Den avancerade automatiseringstekniken kommer att ge anläggningen hög flexibilitet, tillförlitlighet och tillgänglighet när det gäller att producera biodrivmedel för att ersätta fossilt bränsle.

Ordern ingår i Valmets order mottagna under första kvartalet 2020. Värdet på ordern uppges inte. Leveransen kommer att ske i juni 2020 och anläggningen ska starta i slutet av 2020.

Träråvara

Bioetanolen från anläggningen produceras från avfallsmaterial från det angränsande viskosmassabruket genom en process för att jäsas och destillera sockerarter från trä. Bioetanolen kommer att blandas i bensin, och ersätta cirka en procent av bensinförbrukningen i Österrike. Det ger en minskade utsläppa av koldioxid motsvarande 50 000 ton koldioxid per år.
– Vi valde Valmets automatiseringsteknologi utifrån vår positiva erfarenhet av Valmets system i vårt massafabrik samt den höga servicenivå  vi har fått från företaget under åren, säger Josef Kendlbacher , projektledare, AustroCel Hallein GmbH.

Etablerad relation

– Vi har en etablerad god relation med AustroCel Hallein genom att arbeta nära och erbjuda relevanta livscykeltjänster till bruket, säger Mustafa Began , Service Area Manager, Automation, Valmet.

AustroCels bioetanolfabrik som håller på att byggas i Hallein, Österrike, kommer att styras med Valmets automatisering för att producera biodrivmedel. AustroCels bioetanolfabrik som håller på att byggas i Hallein, Österrike, kommer att styras med Valmets automatisering för att producera biodrivmedel.

 

Om AustroCel Hallein GmbH

Med en omsättning på 146 miljoner euro sysselsätter AustroCel Hallein GmbH mer än 250 anställda och är marknadsledande i Kina för textilcellulosa tillverkad av gran. År 2018 sålde företaget mer än 157 000 ton viskosmassa och producerade 105 GWh fjärrvärme och 95 GWh grön el.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy