Alla ämnen
Biovärme

VEÅ förvärvar IPAR

VEÅ förvärvar IPAR

VEÅ Holding AB har tecknat avtal om att förvärva 60% av aktierna i IPAR i Sverige AB samt resterande andel inom en fyraårsperiod.

IPAR grundades 2013 och har sitt säte i Vetlanda. Företaget är ett ingenjörs- och teknikkonsultbolag som erbjuder kvalificerade tjänster inom industriell automation. Idag har bolaget 14 anställda och en omsättning på cirka 30 MSEK med en rörelsemarginal klart överstigande 10%.

– Genom förvärvet stärker vi vår position på den svenska marknaden för medelstora energianläggningar. IPAR kommer dessutom att vara ett utmärkt tillskott av kompetens i vår framtida gemensamma satsning på kraftvärmeanläggningar tillsammans med andra samarbetspartners.

– Vi gör också bedömningen att IPARs ledning, tillika fortsatta delägare, tillsammans med ledningen för VEÅ och OSBY Parca kommer att kunna realisera intressanta framtida synergier och tillväxtmöjligheter.
Transaktionen är genomförd idag fredagen den 31 mars 2023.

Om VEÅ

VEÅ – ett företag i pannbranschen som är majoritetsägt av Enertech AB. Övriga ägare är del av företagets ledning. Enertech AB är en av Europas ledande tillverkare av värmeprodukter och finns representerat via dotterbolag, återförsäljare och distributörer i ett stort antal länder över hela världen. CTC och Bentone har all sin utveckling och tillverkning av värmeprodukter på huvudkontoret i Ljungby, Småland. Turboflame har sedan 2021 sin produktion och huvudkontor i Sävsjö.

VEÅ har 40 anställda. Den årliga omsättningen är ca 100 MSEK varav en betydande del genereras från eftermarknaden. Företagets kontor och verkstad ligger i Sävsjö. VEÅ bygger affären kring företagets unika kompetens inom värmebelastade tryckkärl och ångsystem. Med dessa utgångspunkter skall VEÅ:

  • tillgodose marknadens behov av enstaka tryckkärl samt kompletta ång- och hetvattenanläggningar.
  • utveckla och tillverka biobränslepannor samt pannor för andra bränslen med effekt upp till 30 MW.
  • aktivt erbjuda servicetjänster genom produkternas hela livscykel.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy